Video Prof. Univ. Dr. Monica Pop, EXCLUSIV la ”Marius Tucă Show”: Cred că măsurile au fost exagerate

Ediţie specială ”Marius Tucă Show”. Invitat a fost medicul Monica Pop, şef de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

4660 afișări

MP: Aştept cu nerăbdare să merg la muncă în spital.

T: Care sunt lucrurile care v-au părut strigător la cer în ceea ce îi priveşte pe medici?

MP: Toate. Am fost blamaţi pe toate canalele de atâţia ani, eu mă bucur că s-a reabilitat într-un fel imaginea medicilor. Ce nu este normal este că cei de la conducere nu au înteles că există şi alte boli care există în paralel cu Covid-ul.

MP: Nu înteleg de ce nu funcţioneaza policlinicile măcar la nivel redus.

T: Ce se va întampla după 15 mai?

MP: E o mare problema , înainte de covid erau 1 mil de programări pe zi toate din toate domenile medicinei, unde o să se realizeze aceste consultări. Va fi foarte greu pentru medici, vor fi suprasolicitaţi.

T: Am stat degeaba izolati 2 luni ?

MP: Partial da, cred ca masurile au fost exagerate. Au fost si boli mai mari decat ce a fost acum. 

T: Din 15 mai se vor deschide spitalele?

MP: Eu am înţeles că da, dar se pare că nu se vor deschide. Policlinicile nu trebuiau închise.

MP: Nedeschiderea ţine de orgoliile politice ale celor ce ne conduc.

T: Cum vedeţi desfăşurare consultaţiilor cu regulilor de distanţare?

MP: Foarte greu şi mi-e greu să îmi imaginez pentru că oameni nu au rabdare toţi vor să fie primii, si trierea va fi grea.

T: Ce reguli ar trebui impuse pentru siguranţa personalului medical?

MP: Purtarea de masca şi ochelari, dar nu sunt de acord cu schimbarea din câteva ore în câteva ore. 

T: Cum vedeţi tot ce s-a întamplat în lume cu carantina? Era necesară?

MP: Cred ca boala exista, dar nu este un pericol aşa de mare cum se vorbeşte şi măsurile au fost exagerate. Au fost oameni care au stat în carantină doar pentru că veneau dintr-o anumita zonă nu este normal.

T: Pimen a fost adus de la Suceava şi este tratat la Bucureşti, de ce cu elicopterul?

MP: Am fost sigură că va crea probleme acest aspect , este un om important, este posibil ca biserica să fi platit elicopterul, orice om are dreptul la îngrijire medicala.

T: Cum comentaţi ce s-a întamplat cu Profesorul Cercel?

MP: Este un gest absolult nedrept. El era un om indispensabil, spitalului. Tot ce a facut Cercel a fost de înalt profesionalism, eu consider este greşeală majoră. Eu am vorbit cu el şi mi-a spus ca îi este lehamite si deacea nu iese să se apare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici