Meteo. Cod PORTOCALIU de ploi torenţiale în aproape toată ţara. Meteorologii anunţă ce ne aşteaptă după

  • Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare cod portocaliu pentru aproape toată ţara
  • Alerta meteo este valabilă până luni dimineaţa, când intră în vigoare codul galben de ploi pentru toată România
  • Codul galben va fi valabil până miercuri
31514 afișări
Imaginea articolului Meteo. Cod PORTOCALIU de ploi torenţiale în aproape toată ţara. Meteorologii anunţă ce ne aşteaptă după

Meteo. Cod PORTOCALIU de ploi torenţiale în aproape toată ţara

Meteo. Vremea în România

Potrivit ANM, de duminică, de la ora 10.00 până luni, la ora 06.00 va fi instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, în după-amiaza zilei de duminică şi în cursul nopţii de duminică spre luni, în Moldova, Maramureş, Transilvania, Crişana, şi local în Banat, Dobrogea şi Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50 - 80 l/mp.

Vor fi şi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

După perioada codului portocaliu intră în vigoare o atenţionare cod galben până miercuri, la ora 10.00 valabil în toată ţara.

Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

CITEŞTE AICI: Meteo. Vreme ploioasă în Capitală, până miercuri. Meteorologii anunţă grindină şi vijelii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici