Activitatea SRI, infecţiile intraspitaliceşti şi summitul NATO, pe agenda CSAT de vineri

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat agenda şedinţei CSAT ce va avea loc vineri, aceasta incluzând activitatea SRI în 2015 şi obiectivele pentru 2016, situaţia din sănătate şi infecţiile intraspitaliceşti şi mai multe teme din domeniul apărării, printre care summitul NATO de la Varşovia.

224 afișări
Imaginea articolului Activitatea SRI, infecţiile intraspitaliceşti şi summitul NATO, pe agenda CSAT de vineri

Activitatea SRI, infecţiile intraspitaliceşti şi summitul NATO, pe agenda CSAT de vineri (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Situaţia actuală a sistemului de sănătate publică - infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale", este unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a şedinţei care are loc la Palatul Cotroceni la ora 11.00, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, se va discuta despre activitatea Serviciului Român de Informaţii în 2015 şi despre principalele obiectiv pentru anul acesta.

Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează strategia militară, programul referitor la modernizarea Armatei până în 2026, mandatul României la Summitul NATO de la Varşovia şi stadiul îndeplinirii obiectivelor Ministerului Apărării.

La şedinţă se va discuta şi despre stadiul şi evoluţia Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă.

"În cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională", potrivit sursei citate.

Şeful statului a anunţat în urmă cu o săptămână că a decis includerea situaţiei din sănătate pe ordinea de zi a CSAT. ''Am cerut pentru această lămurire în CSAT materiale de la Ministerul Sănătăţii, de la instituţiile care au informaţii în legătură cu aceste chestiuni. Am cerut să vină nu doar cu prezentarea situaţiei, ci şi cu soluţii'', a subliniat el. Iohannis a accentuat însă că nu în CSAT se rezolvă problemele din acest domeniu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici