Ambasada Israelului la Bucureşti a REACŢIONAT la declaraţia deputatului PSD Bacalbaşa, care i-a asociat pe protestatarii din Piaţă cu gruparea Hamas

Ambasada Israelului în România a reacţionat la declaraţiile deputatului PSD, Nicolae Bacalbaşa, care i-a asociat pe protestatarii din Piaţa Victoriei cu gruparea Hamas. Oficialii israelini îi solicită social-democratului să îşi retragă afirmaţiile.

4232 afișări
Imaginea articolului Ambasada Israelului la Bucureşti a REACŢIONAT la declaraţia deputatului PSD Bacalbaşa, care i-a asociat pe protestatarii din Piaţă cu gruparea Hamas

Ambasada Israelului la Bucureşti a REACŢIONAT la declaraţia deputatului PSD Bacalbaşa, care i-a asociat pe protestatarii din Piaţă cu gruparea Hamas

"Ambasada Statului Israel a luat cunoştinţă de afirmaţiile scandaloase şi neadevărate ale domnului deputat Nicolae Bacalbaşa. În numele statului evreu, dorim să-i atragem atenţia politicianului român că declaraţiile sale denaturează faptele cu privire la situaţia din ultimele luni de la graniţa cu Fâşia Gaza şi am aprecia ca domnul deputat să se informeze în profunzime înainte de a face comparaţii nepotrivite şi şocante. Atacurile violente asupra civililor israelieni, coordonate în ultimele luni de gruparea teroristă Hamas, nu vor rămâne niciodată fără răspuns din partea noastră. Statul Israel îşi va apăra mereu poporul împotriva oricăror încercări de a-l suprima. Domnul Bacalbaşa îi insultă cu afirmaţiile sale şi pe protestatarii români paşnici care au fost prezenţi în Piaţa Victoriei, asociindu-i cu teroriştii Hamas. Ca urmare, solicităm public domnului Bacalbaşa să-şi retragă spusele şi să se asigure că pe viitor, astfel de asocieri cel puţin neadecvate să nu se mai regăsească în discursul domniei sale", se arată într-un comunicat de presă al ambasadei Israel în România remis miercuri MEDIAFAX.

Întrebat, miercuri într-un interviu la radio RFI, cum i s-a părut intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august, Nicolae Bacalbaşa a răspuns: „Eu ştiu de exemplu că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci... zicându-se că se încalcă legi acolo”.

Chestionat dacă insinuează că forţele de ordine ar fi trebuit să fie mai agresive la manifestaţia din 10 august, deputatul PSD a spus că nu şi că „jandarmii au acţionat conform tuturor normelor legale”.

De asemenea, în legătură cu anunţul ministrului de Interne, Carmen Dan, care a spus că au existat şase cazuri în care zece jandarmi au comis posibile fapte penale, Nicolae Bacalbaşa a afirmat că excesul de violenţă este justificat, având în vedere că doi dintre jandarmi au fost atacat de unii protestatari violenţi.

„Domnule, posibile fapte penale... este de fapt poate un exces de violenţă, care e perfect explicabil din punct de vedere uman, când s-a încercat linşarea a doi dintre colegii lor şi iarăşi cred că prezenţa masivă a serviciilor străine care erau în concurenţă a dus la evitarea victimelor umane în acel câmp tactic”, a conchis Bacalbaşa, la RFI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici