ANALIZĂ: PSD, UNPR, PC şi minorităţile, la un vot distanţă de majoritatea absolută în Legislativ

PSD, UNPR, PC şi grupul minorităţilor naţionale deţin, în acest moment, majoritatea absolută în Camera Deputaţilor şi mai au nevoie de un singur parlamentar pentru a deţine majoritatea absolută în Parlament.

825 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: PSD, UNPR, PC şi minorităţile, la un vot distanţă de majoritatea absolută în Legislativ

ANALIZĂ: PSD, UNPR, PC şi minorităţile, la un vot distanţă de majoritatea absolută în Legislativ (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Astfel, grupul PSD din Camera Deputaţilor, în care activează şi deputaţii UNPR, comulează 167 de deputaţi.

Grupul PC din Camera Deputaţilor totalizează 18 deputaţi.

Grupul minorităţilor naţionale cumulează 18 deputaţi.

Prin urmare, grupurile reunite PSD, PC şi cel al minorităţilor din Camera Deputaţilor au în total 203 deputaţi.

În acest moment, există 409 deputaţi, aşadar majoritatea absolută în Cameră este de 205 deputaţi.

Dacă adăugăm cei 4 deputaţi PPDD care s-au înscris joi în UNPR, obţinem o majoritate de 207 deputaţi, care depăşeşte cu doi majoritatea absolută din Cameră.

La Senat, grupul PSD, în care activează şi senatorii UNPR, cumulează 71 de senatori.

Grupul PC din Senat are 9 senatori.

Aşadar, grupurile reunite PSD şi PC din Senat cumulează 80 de senatori.

În acest moment, există 174 de senatori, aşadar majoritatea absolută la Senat este de 88 de aleşi.

Dacă adăugăm cei 4 senatori PPDD înscrişi joi în UNPR, obţinem o majoritate de 84 de senatori, cu 4 senatori sub majoritatea absolută din Senat.

În total, la nivelul întregului Parlament, grupurile reunite PSD, în care activează şi parlamentarii UNPR, contabilizează 238 de parlamentari.

Grupurile reunite ale PC contabiliează 27 de parlamentari.

În acest moment, în Parlament există 583 de parlamentari, aşadar majoritatea absolută în Camerele reunite este de 292 de aleşi.

Dacă adăugăm cei 18 deputaţi ai grupului minorităţilor, precum şi cei 8 parlamentari PPDD înscrişi joi în UNPR, obţinem 291 de parlamentari, cu unul mai puţin decât majoritatea absolută din Legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici