Andreea Paul: Acordul cu FMI disciplinează Guvernul dar ratează şansa de relansare fiscală curajoasă

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, joi, că PDL cere transparentizarea scrisorii de intenţie încheiată cu FMI şi consideră că noul acord este bun pentru că ţine Guvernul în frâu, dar ratează şansa unei relansări fiscale curajoase.

350 afișări
Imaginea articolului Andreea Paul: Acordul cu FMI disciplinează Guvernul dar ratează şansa de relansare fiscală curajoasă

Andreea Paul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Noul acord cu FMI are două caracteristici, în primul rând ratează un moment prielnic şi şansa unei relaxări fiscale curajoase pentru a ajuta mediul privat pentru crearea de locuri de muncă, pe de altă parte noul acord cu FMI este bun pentru că ţine acest Guvern în frâu, disciplinează Guvernul. Noul acord este bun şi pentru că România poate să se împrumute mai ieftin şi cofinanţările proiectelor cu fonduri europene sunt mai ieftine", a precizat Andreea Paul la o conferinţă de presă.

Ea a spus că Guvernul Ponta nu are forţă şi credibilitate şi că în contextul actual este nevoie de relaxare fiscală şi PDL luptă pentru pachetul depus în Parlament care prevede reducerea cotei unice la 12% a CAS cu cinci puncte procentuale, scutirea profitului reinvestit şi creşterea salariului minim la o mie de lei.

Ea a spus că noul acord cu FMI arată nerealizările Guvernului de un an şi jumătate şi că, paradoxal, există creşterea economică şi venituri rectificate în minius.

Democrat-liberalul a mai spus că reducerea TVA la pâine la 9% este o măsură bună, pe care PDL o susţine, dar este luată "pe genunchi", fără să fie însoţită de măsuri de reducere a evaziunii fiscale.

Autorităţile române au convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană un acord preventiv pe doi ani care va totaliza patru miliarde euro, sumă împărţită egal de cele două instituţii financiare internaţionale, acordul stand-by urmând să fie discutat de boardul FMI în toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici