Antonescu: Alegerile europarlamentare, importante pentru soarta PNL în echilibrul politic al României

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Sinaia, la Şcoala liberală de economie organizată de cluburile studenţeşti liberale, că alegerile europarlamentare din 2014 au o importanţă politică "nu atât în sine", cât "mai cu seamă pentru soarta PNL în echilibrul politic al României".

293 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Alegerile europarlamentare, importante pentru soarta PNL în echilibrul politic al României

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus tinerilor liberali participanţi la prima ediţie a Şcolii liberale de economie "Friedrich Hayek" că la alegerile europarlamentare de anul viitor liberalii vor merge "clar, concret şi punctual prin ei înşişi".

Crin Antonescu a afirmat că alegerile europarlamentare din 2014 ar putea să aducă în Parlamentul European mulţi eurosceptici.

El le-a mai spus studenţilor liberali că nu poate exista guvernare legitimă în România fără PNL şi că dreapta legitimă competentă şi capabilă să realizeze obiectivele politice nu se poate face fără PNL şi în afara acestui partid.

"PNL stă astăzi şi pentru următorii ani pe axul central al politicii româneşti, în sensul în care nu există şi nu poate exista o guvernare coerentă şi legitimă fără PNL, pe de-o parte, şi, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă şi capabilă să realizeze obiective politice ale dreptei în afara PNL sau fără PNL", a afirmat Crin Antonescu.

El a vorbit şi despre "o poziţie axială a PNL în politica românească", spunând, totodată, că este conştient că unii dintre aliaţii politici ai liberalilor nu iubesc acest partid.

"Nu suntem cel mai mare partid din România, evident în sens cantitativ, nu suntem nici pe de parte partidul cel mai scutit de inconveniente din afara democraţiei politice. Suntem un partid pe care, în afara alegătorilor noştri, a oamenilor care înţeleg şi acceptă mesajul nostru, nu-l iubesc foarte mulţi dintre competitori, adversarii şi chiar aliaţii politici. La urma urmelor, ca liberali, trebuie să înţelegem asta. Dar numai PNL are această poziţie axială în acest moment în politica românească şi ea trebuie folosită, onorată, pentru că, aşa văzând lucrurile, înţelegem că viitorul României nu se poate construi în niciun fel fără PNL şi, în acelaşi timp, că PNL nu poate fi scutit în nicio formulă sau nu se poate scuti el însuşi de responsabilitate. Nu există scuză pentru PNL, chiar dacă există atât de multe dificultăţi", a mai spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a participat, duminică, la Sinaia, la sesiunea de închidere a primei ediţii a Şcolii liberale de economie "Friedrich Hayek", organizată de Cluburile Studenţeşti Liberale şi la dezbaterea "România pentru mediul de afaceri", organizată de Tineretul Naţional Liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici