Antonescu: Eu sunt convins de nevinovăţia lui Dragnea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu cunoaşte conţinutul dosarului vicepremierului Liviu Dragnea, dar este convins de nevinovăţia acestuia.

132 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Eu sunt convins de nevinovăţia lui Dragnea

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Din acuzaţia, aşa cum am auzit-o eu, nu cunosc conţinutul dosarului, şi anume că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot... Să spui că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot, să mobilizeze pe căi politice, legale, mi se pare că este o acuzaţie care nu stă în picioare. Am spus de atunci că nu cunosc conţinutul dosarului şi că nu am ce comenta în detaliu. E foarte clar, a fost un referendum, au fost şapte milioane şi jumătate de oameni care au votat un lucru de care nu s-a ţinut cont. A mai fost încă un milion aproape care a votat altceva. A fost o prezenţă, natural", a spus Antonescu.

El a precizat că nu are cunoştinţă de vreo încălcare a legii şi, atât cât s-a comunicat public în legătură cu acuzaţiile din acest dosar, el este convins de nevinovăţia lui Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte poziţia în Guvern a lui Dragnea, liderul PNL a spus: "Noi am avut în persoana ministrului Relu Fenechiu, actual deputat, un om care avea un proces pe rol, care era trimis în judecată, care era membru al Guvernului. S-a dovedit că, deşi era ministru, asta nu a împiedicat cu nimic mersul justiţiei şi, din punctul meu de vedere, acelaşi criteriu este de aplicat şi în cazul domnului Dragnea, dar nu e decizia mea. Eventuala demisie a domnului Dragnea nu poate să fie decizia mea".

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

Dosarul a fost adus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând să fie înregistrat la instanţă şi să se stabilească un prim termen de judecată, după repartizarea aleatorie la un complet de la Secţia penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici