Antonescu: Ne despărţim cu durere în suflet de Ruşanu, dar îi urăm succes la ASF

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că liberalii se despart "cu durere în suflet", după foarte mulţi ani, de deputatul Dan Radu Ruşanu, şi îi urează acestuia succes în fruntea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), funcţie pentru care îl sprijină.

1298 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ne despărţim cu durere în suflet de Ruşanu, dar îi urăm succes la ASF

Antonescu: Ne despărţim cu durere în suflet de Ruşanu, dar îi urăm succes la ASF (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

"De domnul Ruşanu, după foarte mulţi ani, ne vom despărţi cu durere însuflet, dar urându-i succes", a spus Antonescu.

El a precizat că PNL are mai multe variante privind asigurarea succesiunii la şefia Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, dar şi la şefia grupului parlamentar al PNL din Cameră.

"Sunt mai multe variante, nu e vorba doar de succesiunea la Comisia de Buget, e vorba, şi mai important, de succesiunea la grupul de la Cameră. Avem variante, avem oameni pregătiţi, urmează să luăm decizii în conformitate cu Statutul partidului şi cu Regulamentul Camerei", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că PNL îl va susţine pe deputatul liberal Dan-Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni miercuri la ora 10.00 în şedinţă comună pentru a vota membrii în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat marţi secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, după şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului.

Mircovici a arătat că liderii grupurilor parlamentare se vor întâlni marţi, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi "vor negocia cele 17 locuri care sunt în Consiliul de Administrare Financiară".

Niculae Mircovici a mai spus că marţi la ora 14.00 încep audierile în Comisiile de buget-finanţe şi cea economică privind membrii în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

"Mâine, la ora 10.00, e plen comun cu mai multe puncte pe ordinea de zi, inclusiv alegerea membrilor în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară", a adăugat Mircovici.

Legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară se află la promulgare. Actul normativ a mai fost trimis şi în martie la promulgare, însă preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului să îl reexamineze. Legea a fost aprobată din nou săptămâna trecută, Parlamentul respingând observaţiile şefului statului. În 18 aprilie, actul normativ a fost trimis din nou la promulgare. Conform Constituţiei, preşedintele nu mai are dreptul să întoarcă legea la Parlament.

Surse din USL au susţinut luni, în declaraţii pentru MEDIAFAX, că şeful statului ar urma să promulge marţi legea privind ASF.

Potrivit formei finale adoptate de Parlament, membrii ASF nu pot fi soţi şi nici rude ori afini până la gradul al treilea cu membrii Guvernului şi ai CA al Băncii Naţionale a României. Persoanele care deţin funcţii executive în ASF trebuie să aibă o experienţă profesională de minimum 7 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici