Antonescu: PSD a refuzat constant ideea unui Guvern alternativ, aşteptăm momente mai bune

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la Antena 3, că PSD a refuzat constant ideea formării unui guvern alternativ care să-şi asume răspunderea dacă Guvernul Boc ar fi înlăturat printr-o moţiune de cenzură, precizând că aşteaptă "momente mai bune" pentru schimbarea actualei puteri.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PSD a refuzat constant ideea unui Guvern alternativ, aşteptăm momente mai bune

Antonescu: PSD a refuzat constant ideea unui Guvern alternativ, aşteptăm momente mai bune (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Cred că datoria noastră este să lăsăm în planul doi interesul firesc, electoral, al fiecărui partid şi să încercăm să găsim o soluţie pentru societatea românească aflată într-o gravă criză. Dacă nu se va putea acest lucru, cum, iată, văd că deocamdată nu se poate cu PSD, sigur că ne vom dezvolta...", a spus Antonescu.

Întrebat de ce nu se poate găsi o soluţie cu PSD în acest moment, preşedintele liberalilor a răspuns că PSD a refuzat constat ideea unui guvern alternativ.

"PSD a refuzat constant ideea unui guvern alternativ, care să îşi asume răspunderea în acest moment, dacă Guvernul Boc ar fi înlăturat printr-o moţiune de cenzură şi a vorbit despre interesul său, legitim de altfel, ca partid, de a aştepta momentul când - dacă asta se va întâmpla vreodată, personal mă îndoiesc - va avea peste 50% şi va face guvernul singur", a spus Crin Antonescu.

El a subliniat că, în faţa acestei atitudini, liberalii nu au ce altceva de făcut decât să-şi prezinte în continuare programul şi opţiunile, să construiască un guvern din umbră şi să aştepte "momente mai bune în care şi cei din PSD şi cei din UDMR, care sunt într-o situaţie destul de interesantă, vor înţelege că România are nevoie urgent de o altă guvernare, de o altă putere decât aceasta".

Întrebat dacă propunerea PSD de a se organiza alegeri anticipate nu ar fi una mai oportună şi mai legitimă decât propunerea PNL de a forma guvern fără alegeri anticipate, Crin Antonescu a menţionat că, în opinia sa, "o reaşezare sănătoasă şi reprezentativă a Parlamentului în conformitate cu voinţa electoratului s-ar putea face doar prin anticipate".

"Problema e că în România a fost nevoie să se dea nişte răspunsuri la problema cu FMI, la problema deficitului bugetar, la problema unor opţiuni de politică economică şi bugetară pentru care nu ne aşteaptă nimeni până când facem anticipate. Atunci, ceea ce noi am propus a fost să încercăm să construim o alternativă de avarie provizorie, dar care să dea aceste răspunsuri acum, altele decât cele aberante şi ruinătoare pe care le dă actuala guvernare şi să facem alegeri anticipate imediat ce va fi posibil. Nu se exclud una pe alta şi sunt cât se poate de democratice amândouă", a spus liberalul.

În privinţa unei eventuale suspendări a preşedintelui şi alcătuirea unei noi majorităţi, liberalul a precizat că, "până la o strategie, ar trebui ca actuala opoziţie să aibă o linie de acţiune coerentă, dacă e capabilă să o aibă, dacă nu, nu".

"Numai pe baza unei platforme minimale de acţiune se poate încerca adăugarea unui alt grup de parlamentari sau bascularea majorităţii, transformarea actualei opoziţii în majoritate numerică în Parlament. Fără această majoritate (...) nu putem vorbi nici de suspendare, nici de anticipate şi nici de o altă guvernare. Strategia PNL a fost să dăm pentru România o strategie cât mai solidă pentru guvernare, pentru a pune capăt acestui Guvern care a dus România într-o situaţie care nu se poate compara cu nimic în ultimii 20 de ani, într-o criză profundă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici