Băsescu, membrilor CSM: Am vrut să glumesc cu ambasadorii UE, dar aceştia n-au gustat gluma

Preşedintele Traian Băsescu le-a povestit membrilor CSM, joi, într-o atmosferă "relaxată, prietenoasă şi uşor glumeaţă" despre întâlnirea cu ambasadorii UE cărora le-a spus că Legea ANI va fi făcută cum doreşte CE şi că ar fi bine să fie aplicată în toate ţările UE, relatează cotidianul "Gândul".

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu, membrilor CSM: Am vrut să glumesc cu ambasadorii UE, dar aceştia n-au gustat gluma

Băsescu, membrilor CSM: Am vrut să glumesc cu ambasadorii UE, dar aceştia n-au gustat gluma (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a avut o întâlnire, joi, la CSM, cu membrii Consiliului, la care au participat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general Codruţa Kovesi, care a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Preşedintele CSM, judecătoarea Florica Bejinaru, a prezentat punctul de vedere al instituţiei, după care şeful statului le-a cerut magistraţilor să ţină cont de recomandările din partea tehnică a raportului şi să găsescă soluţii pentru funcţionarea mai bună a Inspecţiei Judiciare a CSM. "Nu vă dau lecţii pe partea tehnică. Voi ştiţi ce trebuie să faceţi", le-a spus şeful statului, potrivit ziarului "Gândul", membrilor CSM.

De asemenea, Traian Băsescu a ridicat şi problema avizului pentru Legea micii reforme, al cărui principal scop este scăderea duratei proceselor.

"În partea a doua a întâlnirii, atmosfera - chiar dacă discuţiile s-au învârtit în jurul aceluiaşi raport - a fost relaxată, prietenoasă şi uşor glumeaţă. Astfel, surse CSM au precizat pentru "Gândul" că preşedintele le-a relatat magistraţilor despre întâlnirea cu ambasadorii UE cărora le-a spus că Legea ANI va fi făcută cum doreşte Comisia Europeană şi că ar fi bine să fie aplicată în toate ţările UE. «Am vrut să glumesc, dar ambasadorii nu au gustat gluma», le-a spus şeful statului membrilor CSM", potrivit ziarului "Gândul".

"În momentul în care a venit vorba de Legea ANI, unul dintre membrii CSM, procurorul Cristian Deliorga, a început să depene amintiri din perioada de dinainte de 1989, când era procuror şi făcea parte din Comisia pentru Legea 18 (n.r. - legea privind averile ilicite). Un alt procuror membru CSM, Liviu Dăscălescu, a relatat, de asemenea, despre experienţa sa legată de Legea ilicitului. Una peste alta, cei doi procurori nu erau deloc încântaţi nici de legea în cauză şi nici de Legea ANI. Discuţiile au continuat la fel de relaxat, unul dintre procurori spunând că aşteaptă semnarea de către preşedinte a decretului prin care urmează să se pensioneze. Şeful statului a glumit spunând că le-a stricat şi parlamentarilor vacanţa convocându-i pentru a discuta Legea ANI", se arată în materialul publicat de "Gândul".

Preşedintele Băsescu a venit la CSM după ce, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, a avut o întâlnire cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti, pentru a le prezenta punctul de vedere al României faţă de raportul Comisiei Europene privind situaţia din justiţie. Întâlnirea şefului statului cu ambasadorii din statele UE a avut loc cu uşile închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici