Băsescu: Prea mulţi procurori au trecut judecători şi sunt ofiţeri acoperiţi printre magistraţi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că problemele din justiţie sunt din cauză că mulţi procurori "au trecut" judecători şi inculpaţii apar tot în faţa procurorilor "deşi au robă de judecători" şi că există ofiţeri acoperiţi printre magistraţi care, astfel, sunt şantajabili.

690 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Prea mulţi procurori au trecut judecători şi sunt ofiţeri acoperiţi printre magistraţi

Băsescu: Prea mulţi procurori au trecut judecători şi sunt ofiţeri acoperiţi printre magistraţi (Imagine: Shutterstock)

"Eu consideram la finalul mandatului, fără să apară acest spectacol al umilirii oamenilor, că există probleme care trebuie rezolvate pas cu pas. Ele sunt în interiorul structurii. Una din ele e că atunci când a fost criza de judecatori, foarte multi procurori s-au transformat în judecători. Au dat examene. (...) Plecând de la această realitate, prea mulţi procurori trecuţi în calitatea de judecători, foarte mulţi inculpaţi se trezesc în faţă tot cu un procuror, deşi are robă de judecător. E destul de răspândită", a spus Băsescu la B1 TV.

El a adăugat că sunt ofiţeri acoperiţi printre magistraţi, deşi Constituţia din 1991 interzicea această situaţie.

"O altă problemă e legată de foştii ofiţeri acoperiţi printre magistraţi. Pâna în 2004, serviciile au considerat, ca de altfel şi aceşti magistrati, că pot să încalce Constituţia din 1991 Destui dintre ei au fost, sunt unii dintre ei. Ei, acesti oameni, de teama să nu se afle că au încălcat Constituţia din 1991, sunt şantajabili. Ştiţi care e motivul pentru care am cerut sa se scoata cele 3 milioane de dosare ale fostei Securităţi? Pentru că ele erau folosite de unii din SRI să şantajeze. Ei, cei care au fost acoperiti funcţionează în continuare. (...) Deci asta e o alta problema, pentru că cel care l-a avut pe acoperitul din Justitie poate primi telefon chiar de la ofiterul lui. Cum a fost în cazul lui Ponta dosarul Megapower. Ponta a scos doi din dosar, altul l-a graţiat Iliescu. Eu am atenţionat asupra acestui lucru, pentru ca sistemul să ştie că are aceste probleme", a mai spus fostul preşedinte Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici