Băsescu: Uciderea a 298 de nevinovaţi într-un ACT TERORIST nu trebuie să treacă fără consecinţe. Am de nuanţat unele poziţii, voi pune degetul pe rană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, referindu-se la catastrofa aviatică din Ucraina, că uciderea a 298 de nevinovaţi într-un act terorist nu trebuie să treacă fără consecinţe, el precizând că va face declaraţii detaliate pe acest subiect de la Palatul Cotroceni.

2844 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Uciderea a 298 de nevinovaţi într-un ACT TERORIST nu trebuie să treacă fără consecinţe. Am de nuanţat unele poziţii, voi pune degetul pe rană

Traian Băsescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

”Probabil aţi văzut, ieri seară constatasem, candidatul nostru nu văzuse poziţia preşedintelui României, exprimată imediat după acceident, probabil a şi fost acoperită de alte luări de poziţie şi de ştirea, pe fondul ei”, a spus şeful statului.

El a menţionat că România susţine necesitatea unei ”expertize internaţionale”.

”Accidentul nu poate fi lăsat fără o anchetă internaţională, şi pentru ceea ce s-a întâmplat, 298 de nevinovaţi ucişi într-un act terorist, nu trebuie să treacă fără consecinţe”, a afirmat şeful statului.

El a precizat că asupra acestui lucru se va pronunţa ”cu multă claritate de la Cotroceni”, adăugând că informaţiile acumulate şi prezentate de diverşi lideri ai lumii sunt informaţii pe care le deţine şi România.

”Cu certitudine, avem de nuanţat nişte poziţii şi o voi face din poziţia oficială de preşedinte, la Cotroceni. Vreau să îmi termin propria analiză, bazată pe datele pe care le am”, a mai spus preşedintele, menţionând că România nu a aflat nimic nou din declaraţiile liderilor politici, dar ”trebuie pus degetul pe rană şi o va face de la Cotroceni”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici