Video Blaga, despre o eventuală colaborare cu Udrea: Cu domnia sa, nu - VIDEO

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat, joi, la Gândul Live, dacă este dispus să treacă peste orgolii şi să colaboreze cu Elena Udrea, în noua construcţie politică de dreapta, el răspunzând: "Nu văd posibilă o astfel de colaborare, nu cred că şi-o va dori nici domnia sa".

367 afișări

El a declarat că nu are niciun motiv să demisioneze din funcţia de preşedinte al partidului în urma rezultatului la europarlamentare. "În această perioadă, cel mai lovit partid a fost PDL, pentru că noi nu am avut în faţă numai adversarul, PSD, şi PNL, ci am avut ca adversari şi foşti colegi din partid de la noi. Ţinta lor nu a fost PSD, din păcate, a fost PDL şi stucturile lui. Vorbim despre PMP", a spus Blaga la Gândul Live.

Întrebat dacă este dispus să treacă peste acest aspect, în varianta în care Elena Udrea doreşte să intre în această alianţă, Blaga a spus că nu ştie ce vrea PMP, pentru că iniţial au spus că vor avea parcurs propriu.

"Alaltăieri, am văzut-o pe doamna Udrea schimbându-şi poziţia de dimineaţă până la amiază. Dimineaţă spunea că nu e posibilă nicio coagulare a dreptei, datorită orgoliilor, după ce a văzut că discuţiile încep, a prins să participe la această construcţie. Ieri am văzut poziţii cu totul altele ale liderilor formali şi informali ai acestui partid, ba, mai mult, am văzut şi o bălăcăreală pe cinste", a comentat Vasile Blaga.

Întrebat dacă el, personal, este dispus să treacă peste orgolii şi să colaboreze cu Elena Udrea, Blaga a spus: "Nu văd posibilă o astfel de colaborare, nu cred că şi-o va dori nici domnia sa".

El a continuat: "Cu domnia sa, personal, nu. Eu trec peste orice orgolii, în ceea ce mă priveşte, dar nu pot trece peste cei care atacă nemeritat acest partid, cei care s-au bucurat la un moment dat de susţinerea acestui partid", a spus Blaga.

De altfel, preşedintele PDL a ţinut să arate că scorul partidului ar fi fost mai mare, dacă PMP nu extrăgea din structurile partidului. "Nu am fi fost în această situaţie, ca cineva să vină să ne agreseze structurile şi oamenii, încălcându-şi chiar demersul iniţial, acela de a-şi construi un partid care să se adreseze oamenilor care nu participă la vot, care nu fac politică", a mai arătat Blaga.

El a fost întrebat dacă ar vota pentru Elena Udrea în cazul în care aceasta ar ajunge în cursa prezidenţială. "Niciodată (...) Pentru că o cunosc prea bine, am fost colegi de Guvern, am fost colegi de partid, şi mai ales i-am văzut modul de comportare şi în această campanie electorală. Nu are profilul de preşedinte", a declarat liderul PDL.

Preşedintele PDL a spus că nu are nimic împotrivă ca mare parte dintre cei care au plecat la PMP să se întoarcă în partid. "Nu am nimic ca să se reîntoarcă în partid cei care au plecat de exemplu. Mulţi dintre cei care au plecat. Sigur, vor trebui să discute în judeţe, de unde au plecat, să vadă dacă nu sunt tranşee de netrecut. Am spus lucrul ăsta din toată campania electorală: dom’le, lăsaţi loc de bună ziua. Bun, aţi plecat, dar lăsaţi loc de bună ziua, nu jigniţi oamenii, nu-i agresaţi, nu încercaţi să faceţi presiuni asupra primarilor, că s-ar putea să nu se mai poată discuta, şi probabil sunt şi astfel de situaţii. În general nu m-ar deranja", a mai afirmat Blaga.

Liderul PDL a fost întrebat dacă mare parte dintre membrii PMP se pot întoarce în PDL, mai puţin Elena Udrea. "Doamna Udrea nu cred că a lăsat loc de bună ziua în momentul ăsta. Şi pe de altă parte, ei trebuie să-şi dorescă ca să participe la o astfel de structură. Ieri am văzut că nu doresc, nu are rost să... dragoste cu forţa se cheamă viol. Ei au spus ieri, vom avea drumul nostru. Hai să le respectăm opţiunile", a mai spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici