Blaga: Este bine că cei care au vrut să părăsească PDL au făcut-o acum. Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că este bine că membrii de partid care au părăsit PDL au făcut-o acum şi nu mai târziu, el susţinând că, în mare parte, aceştia "nu prea au avut treabă cu partidul nici înainte" şi au fost deseori în conflict cu PDL.

562 afișări
Imaginea articolului Blaga: Este bine că cei care au vrut să părăsească PDL au făcut-o acum. Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al PDL

Blaga: Este bine că cei care au vrut să părăsească PDL au făcut-o acum. Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al PDL (Imagine: razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ne aşteptam la lucrurile acestea şi este bine că ele s-au întâmplat acum şi nu mai târziu. În permanenţă am militat pentru unitatea acestui partid. Dacă vă uitaţi la cei care au plecat, nu prea au avut treabă cu partidul nici înainte, cei mai mulţi dintre ei. Mă supără orice plecare, eu vreau să vină oameni în partid, dar e mult mai bine că s-a întâmplat acum. Dacă îi luaţi nume cu nume, o să vedeţi că aproape fiecare dintre colegii care au plecat au fost în conflict cu partidul", a spus Blaga, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Braşov.

Întrebat dacă s-a discutat despre faptul că Theodor Stolojan şi Monica Macovei ar trebui "să facă pasul înapoi", Blaga a precizat: "Vă dau cuvântul meu de onoare că nu au existat asemenea discuţii niciodată. Nici oficial, nici neoficial".

Sâmbătă, la Braşov a avut loc şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, de la care au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Elena Udrea a anunţat, joi, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară.

În urma plecării acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

Blaga: Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al PDL. Vremea deciziilor în plic a trecut

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că Elena Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al PDL şi că "vremea deciziilor în plic a trecut", adăugând: "Bine că a plecat".

"Nu poţi, chiar dacă te cheamă Elena Udrea şi ai anumite modalităţi de exprimare, nu poţi să nu ţii cont de voinţa celor 137.000 de voturi care au desemnat un candidat la alegerile prezidenţiale. Că vrei tu să fii preşedintă de partid, iată, ţi-ai rezolvat toate problemele într-o singură zi. Noi te-am chemat la Braşov să ne spui de ce ne faci asta, tu ai plecat pe aproape, pe la Sighişoara, te faci acum şi preşedintă de partid şi candidat. Merge de minune. Nu vă supăraţi, dar bine că a plecat", a spus Blaga, într-o conferinţă de presă.

Blaga a mai susţinut că în partid s-au schimbat foarte multe lucruri, iar "vremea deciziilor în plic a trecut".

"De aceea, ea (Elena Udrea - n.r.) n-ar fi putut, indiferent cât ar fi insistat, să fie votată preşedintele acestui partid. E bine că şi-a găsit drumul, va fi şi preşedintă de partid, va candida poate şi la prezidenţiale. Treaba ei!", a mai spus Blaga.

Sâmbătă, la Braşov s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL. Tot sâmbătă, la Braşov va avea loc şi şedinta Biroului Permanent Naţional al PDL, la care fusese invitată şi Elena Udrea, pentru a explica declaraţiile sale publice privind deciziile conducerii PDL.

Elena Udrea, care joi a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP, a participat, vineri şi sâmbătă, la Colegiul Naţional al PMP care s-a desfăşurat la Sighişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici