Blaga: Ponta va candida la Preşedinţie ca să scape de funcţia de prim-ministru

Preşedintele PDL Vasile Blaga spune că premierul Victor Ponta va fi obligat de "dezastrul economic spre care îndreaptă România" să candideze la Preşedinţie, deoarece astfel va scăpa de funcţia de prim-ministru.

488 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ponta va candida la Preşedinţie ca să scape de funcţia de prim-ministru

Blaga: Ponta va candida la Preşedinţie ca să scape de funcţia de prim-ministru (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că evaziunea fiscală s-a dublat în timpul guvernării Ponta, iar românii "îşi vor da seama tot mai mult că s-au înşelat când au votat USL" şi că "minciunile electorale şi promisiunile lui Ponta nu vor plăti facturile în iarna asta”.

Blaga a afirmat că PDL vrea ca USL să se menţină, pentru că partidele care fac parte din alianţă trebuie să "plătească" împreună pentru "toate nerealizările" guvernării.

"Nu sunt în stare nici măcar în ceasul al 12-lea să prezinte Comisiei Europene o strategie care să stea la baza acordului pentru absorbţia fondurilor pentru perioada 2014-2020. De trei ori au trimis-o, de trei ori au fost trimişi la plimbare", a spus Blaga.

Potrivit acestuia, România are nevoie "ca de aer" de o relansare fiscală, pe care PDL a propus-o astfel încât angajatorii să poată crea locuri de muncă.

Răspunzând unei întrebări, Blaga a afirmat că Victor Ponta "îndreaptă România spre dezastru", deoarece, neavând încasări, nu poate indexa punctul de pensie şi salariile în sectorul bugetar, dar "va avea grijă" să plătească ajutoarele sociale.

"Ponta are nevoie ca de aer de un stat de asistaţi. Cei asistaţi sunt ai lui. (...) PSD nu are nevoie de oameni liberi, de oameni care să se descurce, să aibă locuri de muncă. De-asta nu-i înţelegem pe liberali. Lui Ponta îi convine situaţia aceasta. Va tăia toate investiţiile, dar va avea grijă ca ajutoarele sociale să fie plătite pentru că îşi va atinge ţintele electorale este clar”, a spus Vasile Blaga.

Întrebat dacă Victor Ponta va candida la Preşedinţia ţării, Blaga a răspuns: "Ca părere personală, da. Eu zic că va candida. Nu va avea de ales. Dezastrul economic spre care îndreaptă România îl va face să candideze la Preşedinţie ca să scape de funcţia de prim-ministru. El nu este în stare să guverneze".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici