Boagiu: PSD şi PNL vor denunţarea acordului cu FMI ca să fim debitori ai Rusiei şi Chinei în UE

Vicepreşedintele Senatului Anca Boagiu (PDL) susţine că liderii PSD Victor Ponta şi Mircea Geoană, "proptiţi, din umbră, de şefii informali ai PSD, Adrian Năstase şi Ion Iliescu", doresc să se ajungă la denunţarea acordului cu FMI, pentru ca România să devină debitoare a Rusiei şi Chinei în UE.

22 afișări
Imaginea articolului Boagiu: PSD şi PNL vor denunţarea acordului cu FMI ca să fim debitori ai Rusiei şi Chinei în UE

Boagiu: PSD şi PNL vor denunţarea acordului cu FMI ca să fim debitori ai Rusiei şi Chinei în UE (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"PSD şi PNL vor denunţarea acordului României cu FMI pentru a transforma ţara noastră în debitorul Rusiei şi Chinei în Uniunea Europeană", se arată într-un comunicat al Ancăi Boagiu remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Ea spune că a luat act cu dezamăgire de poziţia "încăpăţânată" a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, de a refuza "chiar şi în al doisprezecelea ceas să intre în legalitate prin convocarea regulamentară a Biroului Permanent al Senatului sâmbătă, 12 iulie, ca prim pas în convocarea Birourilor Permanente reunile ale Parlamentului" . "Prin această decizie discreţionară, Mircea Geoană a ales să joace rolul de pion al PSD şi nu de om de stat, aşa cum îl obligă demnitatea de preşedinte al Senatului", se arată în comunicat

Ea îi reproşează lui Geoană declaraţiile făcute de Ziua Rusiei.

"În ziua în care ar fi trebuit să aşezăm procedura moţiunii de cenzură în cadrul constituţional, preşedintele Senatului ne dădea o nouă mostră de iresponsabilitate politică prin dceclaraţiile făcute la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Federaţiei Ruse. A spune, din poziţia de al doilea om în stat, că relaţiile României cu Federaţia Rusă sunt blocate şi că ar trebui să să avem mai multă creativitate în deblocarea dialogului politic dintre cele două state, reprezintă o gravă greşeală politică ce pune în dificultate ţara noastră. Îi reamintesc domnului Geoană că relaţiile României cu Federaţia Rusă pot fi apreciate ca fiind normale şi corecte", se arată în comunicat

Boagiu critică şi o declaraţie făcută de Victor Ponta la Cluj, vineri, potrivt căreia o şansă de redresare economică a României este relaţia cu China.

"Preşedintele oficial al PSD, Victor Ponta, ne oferea soluţia-minune de ieşire a României din criză, prin colaborarea ţării noastre cu China, (ceea ce, nr) ilustrează cum văd liderii PSD alternativa la actualul guvern condus de Emil Boc, în cazul improbabil în care moţiunea de cenzură va fi validată. Domnul Victor Ponta, în superficialitatea sa politică, nu ştie că relaţiile României cu China sunt excelente şi în plină dezvoltare, mai ales în domeniul politic. Probabil că domnii Mircea Geoană şi Victor Ponta, proptiţi, din umbră, de şefii informali ai PSD, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, vor să ne spună că, odată ajunşi la guvernare, ar denunţa acordul României cu FMI şi ar îndatora, în schimb, ţara, Federaţiei Ruse şi Chinei", se arată în comunicat.

Ea afirmă că Acordul cu FMI este fundamental pentru menţinerea credibilităţii României pe pieţele externe şi, implicit, pentru finanţarea deficitului bugerar, inclusiv al salariilor şi pensiilor.

"Domnii de la PSD, sprijiniţi de cei ai PNL, ne propun alternativa de a deveni debitorii Federaţiei Ruse şi ai Chinei în Uniunea Europeană, cu toate consecinţele care decurg dintr-o asemenea situaţie. Este strigător la cer cum, la 20 de ani de la evenimentele din Piaţa Universităţii, PNL, partid care îşi declamă o descendenţă istorică, a ajuns să fraternizeze cu cei care i-au manipulat pe mineri trimitându-i să devasteze sediile partidelor istorice şi să îi bată sângeros pe cei care au ieşit în stradă pentru a cere o ţară liberă. După 20 de ani de la evenimentele tragice din Piaţa Universităţii, PSD şi PNL propun României revenirea la modelul economic şi social împotriva căruia românii au ieşit în stradă cu ani în urmă", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la o recepţie de Ziua Naţională a Rusiei, că, dacă ar fi făcută o medie între temperatura caniculară din Bucureşti şi cea a relaţiilor bilaterale dintre România şi Federaţia Rusă, ar rezulta "o temperatură medie acceptabilă".

Mircea Geoană a ţinut să sublinieze că face acest comentariu în nume personal.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, una din puţinele şanse ale României de a se relansa economic ar fi o colaborare cu China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici