Boc: Oficialii BNR nu vor la Guvern deoarece este mai uşor să comentezi din tribună decât pe teren

Oficialii Băncii Naţionale a României nu doresc să preia postul de prim-ministru deoarece în perioade de criză nu sunt anunţate veşti bune şi imaginea personală este astfel afectată, fiind în aceste condiţii mai uşor să comentezi de pe margine decât să te afli pe terenul de joc, spune premierul Boc.

532 afișări
Imaginea articolului Boc: Oficialii BNR nu vor la Guvern deoarece este mai uşor să comentezi din tribună decât pe teren

Boc: Oficialii BNR nu vor la Guvern deoarece este mai uşor să comentezi din tribună decât pe teren (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Este tare greu să fii pe terenul de joc şi mult mai uşor să comentezi din tribună, de la microfon", a spus Boc la Realitatea TV, solicitat să comenteze declaraţiile pe această temă ale preşedintelui Traian Băsescu.

El a reluat totodată afirmaţia că nu a discutat cu şeful statului despre o eventuală retragere a sa de la conducerea Guvernului şi a taxat declaraţii în acest sens ale unor membri PDL, spunând că se aştepta ca, după congresul partidului, aceştia să fi învăţat ce înseamnă să susţii declaraţii responsabile.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că "BNR este un continuu profesor", dar niciunul dintre oficialii instituţiei nu şi-ar asuma răspunderea de ministru al Finanţelor sau de prim-ministru, şeful statului apreciind că "una e să dai lecţii şi alta e să vii în arenă".

Solicitat de MEDIAFAX să comenteze declaraţia preşedintelui Băsescu, Adrian Vasilescu, consilier al şefului băncii centrale, a declarat că Mugur Isărescu a fost şi prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici