Boc: Rămân premier cât timp am susţinere şi lucrez la intensitate de parcă fiecare zi ar fi ultima

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, că va rămâne la conducerea Guvernului atât timp cât va beneficia de susţinere politică, adăugând însă că lucrează zilnic la "intensitate" de parcă ziua respectivă ar fi ultima în calitate de şef al Guvernului.

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Rămân premier cât timp am susţinere şi lucrez la intensitate de parcă fiecare zi ar fi ultima

Boc: Rămân premier cât timp am susţinere şi lucrez la intensitate de parcă fiecare zi ar fi ultima (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

El a arătat însă că, la acest moment, nu se pregăteşte să demisioneze din postul de prim-ministru, ci să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru reglementarea salariilor profesorilor şi, posibil, Codul Social.

În luna februarie, surse democrat-liberale au declarat că din discuţiile preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă, susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent. În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa sau Călin Georgescu.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat că, dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.

Băsescu a menţionat însă că nu spune că premierul Boc se află la finalul carierei în fruntea Guvernului, dar că se constată pierderea majorităţii la Senat, existând pericolul ca acelaşi lucru să se întâlmple şi la Cameră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici