Boc: România are în următoarele şase luni cea mai bună perspectivă economică din ţările Europei de Est

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a susţinut, sâmbătă, la Congresul UDMR, că România are în următoarele şase luni cea mai bună perspectivă economică din ţările Europei Centrale şi de Est şi va fi ferită de colapsul economic care exista în 2008.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: România are în următoarele şase luni cea mai bună perspectivă economică din ţările Europei de Est

Boc: România are în următoarele şase luni cea mai bună perspectivă economică din ţările Europei de Est (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Oradea, că ceea ce s-a făcut a fost corect şi este temei pentru o creştere economică sănătoasă.

"Bilanţul pe ianuarie, întăreşte previziunile bune. România are în următoarele şase luni cea mai bună perspectivă economică din ţările Europei Centrale şi de Est. Datele pe ianuarie arată că veniturile la bugetul de stat au crescut faţă de ianuarie 2010 şi faţă de media trimestrului IV a anului 2010, astfel încât la sfârşitul primului trimestru, în luna martie, România va ieşi din recesiune. Ceea ce am făcut a fost corect, şi este temei pentru o creştere economică sănătoasă. Consecinţele vor fi că România va fi ferită de pericolele care o pândeau din 2008, când am început guvernarea, nu va avea în faţă pericolul unui colaps economic şi va avea posibilitatea ca prosperitatea să fie resimţită în buzunarul fiecărui cetăţean", a spus Boc.

Potrivit acestuia, Guvernul are de consolidat reformele începute, de implementat Legea Educaţiei, de continuat reformele în domeniul sănătăţii, de dus la bun sfârşit procesul de descentralizare, cu accent pe principiul subsidiarităţii, de finalizat Legea Minorităţilor Naţionale şi de a adopta Codul Muncii, "lucruri responsabile care aduc beneficii ţării".

"Avem de susţinut activitatea economică, în plan investiţional, avem 35 de miliarde de lei pentru a-i implementa în economie şi 10 miliarde euro din fonduri europene. Avem de redus contribuţiile sociale. Sunt posibile măsurile de relansare economică, pentru că am făcut ceea ce trebuie, am stabilizat economia. Am ajustat cheltuielile în 2010, iar banii împrumutaţi îi ducem în investiţii", a mai spus premierul.

Cel de-al X-lea Congres al UDMR a început, sâmbătă, în jurul orei 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, la acesta participând 555 de delegaţi şi peste o sută de invitaţi din România, Ungaria, Slovacia şi Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici