Liderii PDL s-au reunit din nou, în biroul lui Boc, pentru discuţii privind conducerea MAI - surse

Liderii PDL s-au reunit din nou, marţi, la Guvern, pentru o discuţie cu premierul Emil Boc privind conducerea Minsiterului Administraţiei şi Internelor, după ce în cursul dimineţii a avut loc o întâlnire similară, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

20 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL s-au reunit din nou, în biroul lui Boc, pentru discuţii privind conducerea MAI - surse

Premierul Emil Boc (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Printre liderii PDL reuniţi la Palatul Victoria sunt Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Pogea şi Roberta Anastase.

Ei au sosit la Guvern cu puţin înainte de ora limită anunţată de Boc pentru revocarea din funcţie a lui Nica şi numirea unui interimar.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, anterior, agenţiei MEDIAFAX, la Palatul Victoria, la finalul discuţiei cu şeful Guvernului, că premierul nu a primit un răspuns din partea PSD privind conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor nici după ultimul apel, lansat de la Guvern, şi este hotărât ca, după ora 13.00, să trimită Preşedinţiei propunerile pentru revocarea lui Nica şi numirea lui Blaga ca interimar.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, că va transmite Preşedinţiei, după ora 13.00, propunerea de revocare a lui Dan Nica (PSD) din funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor, aşteptând până atunci ca PSD să propună un interimar din rândul actualilor miniştri social-democraţi.

Marţi a expirat termenul de 24 de ore acordat de premierul Emil Boc PSD, pentru nominalizarea unui înlocuitor al lui Dan Nica la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Boc a anunţat, luni, în şedinţa coaliţiei, intenţia de a-l revoca pe Nica din cauza situaţiei proaste legată de siguranţa cetăţeanului şi i-a reproşat ministrului declaraţiile despre închirierile de autobuze la prezidenţiale.

Ulterior, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că premierul Boc a propus, în coaliţie, ca ministrul de Interne, Dan Nica (PSD), să fie înlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltării, susţinând că acest lucru denotă "disperarea" lui Traian Băsescu.

Comitetul Executiv al PSD a decis că îl susţine pe Nica şi a avertizat că, dacă acesta va fi revocat, miniştrii social-democraţi se vor retrage din Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici