Bogdan Aurescu l-a primit pe Hans Klemm, noul ambasador al SUA la Bucureşti - FOTO

Bogdan Aurescu l-a primit luni pe ambasadorul agreat al SUA în România, Hans G. Klemm, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, cei doi oficiali discutând despre proiectele strategice de tipul celui de la Deveselu, dar şi despre includerea României în Programul Visa Waiver.

384 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu l-a primit pe Hans Klemm, noul ambasador al SUA la Bucureşti - FOTO

Bogdan Aurescu l-a primit pe Hans Klemm, noul ambasador al SUA la Bucureşti (Imagine: MAE)

Potrivit unui comunicat de presă MAE, "schimbul de opinii dintre cei doi oficiali a evidenţiat nivelul excelent şi privilegiat al relaţiilor româno-americane, care în acest an aniversează 135 de ani de existenţă", ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu exprimând "aprecierea faţă de contribuţia SUA la asigurarea securităţii României".

Cei doi au trecut în revistă principalele repere ale agendei bilaterale până la sfârşitul anului în curs, fiind exprimat interesul comun pentru extinderea contactelor politice în viitor.

Bogdan Aurescu a subliniat atenţia pe care partea română o acordă activităţii Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite, iar, în ceea ce priveşte colaborarea politico-militară şi problemele de securitate, "şeful diplomaţiei române a salutat foarte buna cooperare pentru realizarea proiectelor strategice comune, în special operaţionalizarea până la finalul anului a sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu".

Cei doi interlocutori au examinat şi modalităţile de valorificare a oportunităţilor de extindere a cooperării economice şi au discutat "aspecte privind obiectivul includerii României în Programul Visa Waiver".

"Au fost, totodată, discutate aspecte privind stabilitatea şi securitatea din regiune, în special evoluţiile din vecinătatea României. A avut loc un schimb de vederi cu privire la situaţia din Republica Moldova şi a fost discutat sprijinul pe care România şi SUA îl pot acorda în actuala etapă a parcursului european al acestui partener apropiat", se mai arată în comunicat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici