Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile / UPDATE: Arsene, preluat de poliţişti şi dus în arest în timp ce mergea spre IPJ Neamţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a ajuns, luni seara, în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, acesta fiind preluat de poliţişti în timp ce mergea să se predea, transmite corespondentul Mediafax.

3738 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile / UPDATE: Arsene, preluat de poliţişti şi dus în arest în timp ce mergea spre IPJ Neamţ

BREAKING: Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile

UPDATE:

Ionel Arsene, preluat de poliţişti şi dus în arest în timp ce mergea spre IPJ Neamţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a ajuns, luni seara, în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, acesta fiind preluat de poliţişti în timp ce mergea să se predea, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Elena Bulgărea, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, că Ionel Arsene a ajuns în sediul Arestului IPJ.

„Era în drum spre Centrul de detenţie când l-au interceptat colegii mei. A fost desemnată şi o echipă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale care să pună în executare mandatul, însă acesta era în drum spre Centru, fapt pentru care a fost preluat şi încarcerat în Arestul IPJ Neamţ. A fost contactat telefonic şi s-a stabilit că acesta era în drum spre Centrul de detenţie, astfel că a fost preluat de pe traseu”, a declarat Bulgărea.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Curtea de Apel Bacău a decis, luni, admiterea contestaţiei făcute de DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa de fond a decis, iniţial, plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Tribunalul Bacău nu a dispus arestarea lui Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, deoarece, aşa cum se arată în motivarea instanţei, s-a apreciat că măsura controlului judiciar este suficientă pentru desfăşurarea procesului penal.

„Tribunalul constată că deşi există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală, se apreciază că o măsură preventivă mai uşoară, cea a controlului judiciar, este suficientă pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unor alte infracţiuni”, arată instanţa motivele pentru care a dispus măsura controlului judiciar.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Intervenţia nu şi-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

"Întâlnirea dintre martor şi AI a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Judeţean Neamţ, la sfârşitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul AI i-a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în următoarele zile", se arată în motivarea magistraţilor Tribunalului Bacău.

Dosarul a fost deschis în cursul anului 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici