Călin Popescu Tăriceanu, despre recunoaşterea noului preşedinte al Venezuelei: România să se înscrie într-un consens

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, în Parlament, referitor la recunoaşterea noului preşedinte al Venezuelei că reprezintă o problemă serioasă şi că speră să se creeze un consens cu privire la acest subiect.

878 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu, despre recunoaşterea noului preşedinte al Venezuelei: România să se înscrie într-un consens

Călin Popescu Tăriceanu, despre recunoaşterea noului preşedinte al Venezuelei: România să se înscrie într-un consens

"Am văzut că la nivelul Uniunii Europene sigur se ia atitudine, e o problemă foarte serioasă care nu trebuie neglijată şi prin implicaţiile politice, dar şi prin cele economice. Sunt convins că la nivelul preşedinţiei acest subiect se va adopta şi eu vreau ca la nivelul Uniunii Europene România să se înscrie într-un consens care se crează. Sper să se creeze un consens pe care să-l putem elabora, la care România să aibe o contribuţie şi să reprezentăm o voce unitară pe acest subiect", a declarat preşedintele Senatului luni în Parlament.

Conform acestuia, "Guvernul poate să-şi formuleze un punct de vedere care să fie prezentat în cadrul preşedinţiei şi sigur, în momentul în care acest subiect devine un subiect de discuţie la nivel de preşedinţie".

De asemenea, acesta a adăugat faptul că este nevoie de o analiză a Ministerului de Externe pe acest subiect, motivând că Guvernul preşăteşte tratatele şi poziţiile la nivel internaţional.

"Constituţia, cu toate că la noi există diverse interpretări, cred că ne dă o direcţie foarte clară cum trebuie acţionat. Guvernul este cel care negociază, pregăteşte tratatele, poziţiile internaţionale şi ca atare în primul rând este nevoie de analiza Ministerului de Externe pe astfel de subiecte, care este supusă apoi Guvernului", a adăugat acesta.

Un general al Forţelor Aeriene ale Venezuelei l-a recunoscut pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, drept preşedinte interimar al ţării, potrivit unui video postat sâmbătă pe Twitter, informează agenţia de ştiri Reuters.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, susţine că este vizat de o lovitură de stat condusă de liderul opoziţiei, Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale de la Caracas, care s-a autoproclamat preşedinte pe 23 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici