Ce avere are liderul PP-DD Dan Diaconescu, candidat la Camera Deputaţilor în Târgu Jiu

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 6 Târgu Jiu, unde candidează şi Victor Ponta, deţine nouă terenuri intravilane, majoritatea în Bucureşti şi trei case, conform declaraţiei de avere depuse de acesta la BEJ, în care nu este menţionat niciun autoturism.

3678 afișări
Imaginea articolului Ce avere are liderul PP-DD Dan Diaconescu, candidat la Camera Deputaţilor în Târgu Jiu

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform declaraţiei de avere depuse de Dan Diaconescu la Biroul Electoral Judeţean Gorj şi obţinută de corespondentul MEDIAFAX, în anul 2004 liderul PP-DD a cumpărat 553 de metri pătraţi de teren în comuna Săruleşti şi 755 de metri pătraţi la Babana, în judeţul Argeş, un an mai târziu el achiziţionând un teren de 500 de metri pătraţi la Snagov. Diaconescu a cumpărat şi în 2006 două terenuri, unul de aproape 92 de metri pătraţi şi altul de 152 de metri pătraţi, în Bucureşti, Sectorul 3, iar în anul următor a achiziţionat o altă suprafaţă, de 506 metri pătraţi, în Sectorul 1, o cotă parte de 5% din acest teren aparţinându-i Dianei Voiculescu.

În anul 2008, Diaconescu a mai cumpărat un teren de 94 de metri pătraţi tot în Sectorul 1 al Capitalei, iar în 2009 a achiziţionat un teren de 225 de metri pătraţi, în acelaşi sector, şi un altul de 9.345 de metri pătraţi în Sectorul 6. Ultima suprafaţă este deţinută în mod egal cu Luiza Mărgărit.

În privinţa locuinţelor, Diaconescu menţionează în declaraţia de avere două case cu suprafeţe de 506 metri pătraţi, respectiv 301 metri pătraţi, cumpărate în 2007. Doi ani mai târziu, Dan Diaconescu a achiziţionat o altă casă, de 225 de metri pătraţi, toate fiind situate în Sectorul 1 din Bucureşti, dar şi un spaţiu comercial de 9.500 de metri pătraţi, pe care îl deţine în mod egal cu Luiza Mărgărit, în Sectorul 6.

Diaconescu nu a menţionat în declaraţia de avere niciun autoturism, dar a precizat că are bijuterii dobândite începând cu anul 2000, în valoare de 50.000 de euro. Diaconescu şi-a deschis anul acesta două conturi în care are 132.000 de euro şi, respectiv, 102.000 euro. În declaraţia sa de avere mai figurează încă două conturi deschise în 2012, dar fără bani în ele.

Veniturile obţinute de liderul PP-DD în ultimul an fiscal sunt de 12.972 lei pentru "consultanţă" la Oglinda Television, precum şi un comision de 30.000 de euro obţinut de la aceeaşi societate comercială. Diaconescu este acţionar la firma respectivă, având 3.312 acţiuni din totalul de 82.800. El mai este asociat la Oglinda Press SRL, Dan Diaconescu L.V. Distribution SRL, Ocran Televiziune SRL, precum şi la Precizia Business Center SRL.

Conform informaţiilor apărute în presă, postul OTV deţinea în anul 2011 un parc de maşini impresionant, care include un Rolls-Royce, două Bentley-uri, un Mercedes decapotabil şi un SUV Infinity. În plus, OTV era proprietarul unui avion pentru două persoane, al unui elicopter şi al unui iaht.

În dosarul de candidat depus la BEJ Gorj, Diaconescu a semnat şi declaraţia pe propria răspundere în privinţa colaborării cu Securitatea, el neprecizând însă dacă a colaborat sau nu cu instituţia de represiune din timpul regimului comunist. Acesta nu a bifat nimic la rubrica "am fost/nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia".

Reprezentanţii BEJ Gorj au precizat pentru corespondentul MEDIAFAX că dosarul de candidat al lui Diaconescu conţine toate documentele prevăzute de legislaţia electorală. Termenul pentru eventuale contestaţii expiră joi seară, la 48 de ore de la depunerea dosarului de candidat la BEJ Gorj.

Diaconescu este aşteptat joi seară să vină la Târgu Jiu pentru a se întâlni cu susţinătorii săi la un restaurant din oraş, el nefiind prezent marţi la depunerea dosarelor de candidaţi ai filialei judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici