Ce AVERE au liderii din Parlament. Milionul lui Dragnea, apartamentele mamei lui Tăriceanu şi indemnizaţia de preşedinte a lui Băsescu

Liderii partidelor politice din Parlament au averi deloc neglijabile, conform noilor declaraţii de avere depuse în luna iunie.

3139 afișări
Imaginea articolului Ce AVERE au liderii din Parlament. Milionul lui Dragnea, apartamentele mamei lui Tăriceanu şi indemnizaţia de preşedinte a lui Băsescu

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu este cel mai avut dintre ei, cu o impresionantă colecţie de maşini, aproape jumătate de milion de euro cash, iar în 2017 el a mai primit prin moştenire şi două apartamente în Bucureşti, de la mama sa, potrivit Gândul.info.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a realizat în 2016 venituri de 850.000 de lei doar din închirieri şi vânzări de imobile, însă declaraţia sa de avere nu pomeneşte nimic despre afacerile în care este implicat fiul său în Teleorman. Senatorul PMP Traian Băsescu nu are modificări semnificative în declaraţia de avere publicată recent, remarcându-se doar indemnizaţia sa de fost preşedinte al României, care s-a ridicat la peste 11.000 de lei pe lună, în 2016.

Liderul UDMR Kelemen Hunor are o mică avuţie imobiliară, cu 6 terenuri şi 4 case, în timp ce liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, fosta preşedintă a PNL Raluca Turcan, şi-a vândut un apartament în Bucureşti pe 70.000 de euro. Cea mai „subţire” declaraţie de avere este cea a fostului lider USR Nicuşor Dan, a cărui cea mai importantă posesie este un teren în zona Cioplea din Predeal.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a câştigat în 2016, conform declaraţiei de avere depuse în luna iunie la Parlament, 850.000 de lei (aproximativ 185.000 de euro) făcuţi dintr-un contract de închiriere pe 2016 (încheiat în 2015), plus o promisiune de vânzare-cumpărare pe un teren şi un imobil din Turnu Măgurele, semnată în octombrie 2016.

În urma divorţului de Bombonica, Liviu Dragnea a rămas în urma partajului cu 3.000 de metri pătraţi de teren intravilan în Turnu Măgurele, un apartament şi spaţii de producţie tot în Măgurele.

Liderul PSD deţine o Skoda Superb şi un BMW X5, provenit prin donaţie de la rudele fratelui său, care a încetat din viaţă. Dragnea declară în conturi doar 3.000 de dolari şi aproape 38.000 de lei. În total, aproximativ 180.000 de euro îi are investiţi/împrumutaţi la Hotel Turris din Turnu Măgurele, care era pe numele fostei sale soţii Bombonicăi.

Liderul PSD nu pomeneşte nimic în declaraţia sa de avere despre afacerile în care este implicat fiul său, Valentin. Conform RISE Project, apropiaţi ai lui Dragnea ar deţine mai multe proprietăţi în Brazilia.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dobândit în 2017 două apartamente în Bucureşti, prin moştenire de la mama sa, care a încetat din viaţă în 2013. Tăriceanu deţine acum 6 apartamente - 5 în Bucureşti şi unul în Năvodari, pe lângă două terenuri şi o casă de locuit în Snagov.

De asemenea, el a cesionat 250 de hectare de pădure în Valea Lungă, judeţul Dâmboviţa, contra 250.000 de euro. Din închirierea unui apartament în Bucureşti, el a mai câştigat 3.200 de lei pe lună (în total 38.400 de lei, aproximativ 700 de euro pe lună), conform declaraţiei de avere

Citeşte continuarea pe Gândul.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici