Cezar Preda i-a atacat dur pe foştii miniştri ai PDL, dar a criticat şi actuala putere

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, i-a atacat dur, sâmbătă, cu ocazia lansării candidaţilor organizaţiei judeţene la alegerile locale, pe miniştrii fostului partid de guvernământ, dar a criticat şi actuala putere.

844 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda i-a atacat dur pe foştii miniştri ai PDL, dar a criticat şi actuala putere

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Fără a nominaliza vreun fost ministru al Partidului Democrat Liberal, Cezar Preda a declarat că aceştia sunt cei care se fac responsabili de faptul că oamenii nu au înţeles de ce au fost necesare măsurile de austeritate luate în timpul crizei economice.

Liderul PDL Buzău a adăugat că preşedintele Traian Băsescu şi-a asumat aceste măsuri, însă miniştrii PDL ar fi trebuit să le transmită oamenilor "un mesaj serios şi sănătos", pentru a înţelege rolul acestor măsuri, însă aceştia nu au făcut-o.

"Toate măsurile luate în anii 2010, 2011 erau mai mult decât necesare. România, după 150 de ani, a intrat într-o criză fantastică ce afecta statul naţional român. Ne-a găsit total nepregătiţi. Şeful statului şi-a asumat aceste măsuri, dintr-un om care participa la toate adunările a ajuns să nu mai poată ieşi din palat, el suferă că nu iese, dar nu contează. În sufletul lui e durere, dar ţara a trecut de criză. Noi am gândit aceste măsuri şi trebuia să le explicăm. Noi, PDL, cu multe pisici şi maimuţe puse în post de miniştri. De-aia ne arată lumea cu degetul, că n-am fost în stare ca partid să ducem mesajul sănătos şi serios. Nimeni nu crede un mesaj sănătos decât dacă e dat de un om sănătos, nu de un om care nu a muncit niciodată. Am văzut oameni puşi pe ministere care habar n-au să conducă un om, dar să te duci între oameni şi să le explici că trebuie să facem asta. Nu faci asta încălţat cum vrei tu, ci te duci în cizme în mijlocul oamenilor", a declarat Cezar Preda în faţa a circa 600 de membri PDL care au asistat la evenimentul desfăşurat la Buzău.

Preda şi-a continuat atacul la adresa actualei puteri, criticând metoda schimbării Guvernului, fără vot, ceea ce a dus, în opinia liderului PDL Buzău, la căderea pieţei, fapt care se va răsfrânge tot asupra populaţiei.

"Până se dau cei opt la sută, iată că leul s-a depreciat şi nu va însemna nimic acest opt la sută. Iar creditele în lei deja apasă pentru că au vrut să schimbe Guvernul. Asta înseamnă să schimbi Guvernul fără vot", a mai spus preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici