PSD, PNL şi UDMR au ajuns la un acord. Ciolacu: „Luni, mergem la Cotroceni cu o singură variantă de premier” / Ciucă: „Nu mai sunt ministere în discuţie”

  • PSD, PNL şi UDMR s-au întâlnit din nou pentru a definitiva programul de guvernare şi pentru a stabili structura viitorului guvern.
  • Marcel Ciolacu spune, după negocierile de sâmbătă, că partidele participante vor merge la Cotroceni, cu o singură variantă de premier. Ministerul Dezvoltării rămâne la UDMR.
  • Nicolae Ciucă: Ciucă: Nu mai sunt ministere în discuţie
  • Kelemen Hunor: Luni la Cotroceni cu program şi premier, miercuri audieri, joi vot.
4521 afișări
Imaginea articolului PSD, PNL şi UDMR au ajuns la un acord. Ciolacu: „Luni, mergem la Cotroceni cu o singură variantă de premier” / Ciucă: „Nu mai sunt ministere în discuţie”

PSD, PNL şi UDMR au ajuns la un acord. Ciolacu: „Luni, mergem la Cotroceni cu o singură variantă de premier” / Ciucă: „Nu mai sunt ministere în discuţie”

„Am avut negocieri, am echilibrat anumite lucruri, un raport de forţe în interiorul Guvernului şi în acest moment o să ne întoarcem la partide să luăm o decizie”, a declarat, sâmbătă seara, Marcel Ciolacu.

În acest moment există propunerea PNL - Nicolae Ciucă - şi propunerea PSD - Marcel Ciolacu.

„Dacă PSD are prim-ministrul se egalizează numărul de ministere, dacă PNL are, atunci PSD va avea mai multe ministere”, a afirmat liderul PSD.

Acesta a spus că până luni, când partidele participante la negocieri vor merge la Cotroceni, vor avea „o singură variantă”.

Ciolacu a adăugat că Ministerul Dezvoltării rămâne la UDMR.

La rândul său, Nicolae Ciucă, premierul propus de PNL, a ieşit de la negocierile cu PSD şi UDMR cu anunţul că „nu mai sunt ministere în discuţie” dar că „UDMR rămâne la guvernare”.

„Am finalizat programul de guvernare, 99,99%, acum se reciteşte. Am finalizat acordul politic, am finalizat partea de conţinut a Guvernului pe cele două variante, una cu premier PSD, una cu premier PSD. Urmează ca mâine să ne revedem şi să continuăm negocierile pe celelalte capitole astfel încât până mâine seară să le închidem”, a declarat Ciucă.

0,01% rămas constă în „corecţiile necesare” ce mai trebuie făcut la program, a adăugat acesta.

„Suntem aproape de a închide negocierile, mâine seară vom termina şi vom merge la Cotroceni la consultări, cu programul de guvernare, cu acordul politic, vom propune un prim-ministru. Probabil că preşedintele în cursul zilei de luni va face desemnarea şi joi vot în Parlament”, spune şi Kelemen Hunor.

Întrebat dacă viitorul guvern va avea 18 sau 21 de portofolii, Kelemen Hunor a răspuns „undeva între 18 şi 21”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici