Cioloş l-a eliberat din funcţie pe Florin Diaconu, numit de Ponta la şefia Gărzii de Mediu

Florin Diaconu a fost eliberat de premierul Dacian Cioloş din funcţia comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, în locul lui fiind numit Bogdan Gheorghe Trif.

2634 afișări
Imaginea articolului Cioloş l-a eliberat din funcţie pe Florin Diaconu, numit de Ponta la şefia Gărzii de Mediu

Cioloş l-a eliberat din funcţie pe Florin Diaconu, numit de Ponta la şefia Gărzii de Mediu (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Decretele în acest sens au fost publicate joi seara în Monitorul Oficial.

Florin Diaconu a fost numit la şefia Gărzii de Mediu în mai 2013 de Victor Ponta, având susţinerea PSD Prahova, organizaţie din care provine şi Sebastian Ghiță, cel care, potrivit unor date furnizate de DNA Ploieşti în 2015, ar controla firma Glar Construct, implicată în afaceri cu deşeuri, precum decontaminarea navei Flaminia.

Bogdan Gheorghe Trif a condus Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu.

Totodată, Andrei Rizoiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Fost consilier la cabinetul vicepremierului Dan Nica în 2009, Rizoiu a fost numit la SGG de Victor Ponta odată cu venirea sa la Palatul Victoria în 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici