Cîţu: „Situaţia se deteriorează de la o oră la alta în Afganistan.” Ce se întâmplă cu românii din Kabul

  • Aeronava Forţelor Aeriene Române rămâne la Islamabad şi chiar dacă un singur român reuşeşte să ajungă în Aeroportul de la Kabul, echipajul va merge după el, a spus, joi seara, premierul Florin Cîţu.
  • S-a luat legătura cu 9 bursieri, dar şi cu colaboratorii României, pentru a-i lua din Afganistan.
1239 afișări
Imaginea articolului Cîţu: „Situaţia se deteriorează de la o oră la alta în Afganistan.” Ce se întâmplă cu românii din Kabul

Sursa foto: Mediafaxfoto

Premierul Florin Cîţu a spus că în Afganistan situaţia este mai rea de la o oră la alta şi este greu să se mai asigure venirea în Aeroportul din Kabul a persoanelor care vor să părăsească oraşul.

„Situaţia se deteriorează de la o oră la alta. Este complicat şi sunt foarte multe avioane care nici nu mai aterizează, care vin şi pleacă goale. Nici soldaţii americani nu pot să asigure venirea celor care vor să plece din oraş în aeroport. Deci este o problemă de a ajunge în Aeroport. Noi suntem în contact permanent cu oamenii pe care trebuie să îi luăm de acolo. Echipele noastre sunt la Islamabad. Chiar dacă un om reuşeşte, trimitem aeronava, îl ia, vine înapoi. Deci nu avem o problemă aici, vom sta acolo să îi luăm pe toţi”, a spus, joi sear,a la TVR 1, premierul român.

Cîţu a mai spus că s-a luat legătura cu bursierii afgani care veneau în România prin Ministerul Afacerilor Externe, dar şi cu colaboratorii pe care România i-a avut în Afganistan.

„Am luat legătura cu 9 dintre ei (14 în total – n.r.). Şi-au exprimat, câţiva dintre ei, dorinţa să vină. Suntem în legătură cu ei să vedem cum putem să îi luăm în ţară. Este o întrebare despre colaboratorii pe care i-am avut acolo. I-am contactat pe toţi. Sunt în legătură cu MAE şi cu celula de criză şi se fac demersurile pentru a-i aduce în România”, a spus premierul.

Întrebat dacă România se pregăteşte să preia refugiaţi, Florin Cîţu a spus că această discuţie se va purta la nivelul UE.

„Este vorba de condiţii, de termene, cât, cum, de capacitatea noastră, dacă putem să facem aşa ceva”, a mai spus CÎţu.

De asemenea, o discuţie în acest sens va avea loc şi în CSAT.

Întrebat, în continuare, dacă există români într-un pericol iminent în Afganistan, premierul a spus că nu are această informaţie în acest moment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici