Ciucă vrea proiect de buget pentru anul viitor, în primă lectură, în octombrie

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului de Finanţe să colaboreze cu ordonatorii de credite şi să aibă proiectul de buget pentru anul viitor, în primă lectură, în guvern, în luna octombrie, astfel ca în noiembrie să intre la analiză şi vot în Parlament.

126 afișări
Imaginea articolului Ciucă vrea proiect de buget pentru anul viitor, în primă lectură, în octombrie

Sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

„Prin bugetul pentru anul viitor ne propunem continuarea finanţării programelor de investiţii şi implementarea acţiunilor din PNRR. Totodată, gestionăm atent deficitul bugetar şi inflaţia, pentru a găsi resursele bugetare pentru mărirea salariilor, a pensiilor şi pentru măsurile necesare protejării populaţiei vulnerabile”, scrie premierul pe Facebook.

Tot în urma analizelor desfăşurate atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul coaliţiei, Ciucă anunţă că a decis că Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor vor veni, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, cu măsurile care vor fi adopta pentru compensarea preţului la carburant.

De asemenea, pentru sprijinirea populaţiei care foloseşte lemne pentru încălzire va fi adoptat un act normativ până la sfârşitul acestei luni.

„În ceea ce priveşte eficientizarea energetică, Ministerul Mediului va veni cu o măsură specifică de sprijinire a populaţiei în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, dar şi cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituţiilor guvernamentale. Consolidăm pachetul soluţiilor guvernamentale cu noi măsuri care vin în sprijinul cât mai multor cetăţeni şi oferă susţinere mai consistentă sectoarelor economice”, adaugă Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici