Comisia Juridică a avizat Raportul Ridzi

Deputaţii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au avizat favorabil raportul comisiei de anchetă Ridzi, cerând plenului să se pronunţe pentru începerea urmării penale a fostului ministru PDL pentru fapta de delapidare semnalată.

18 afișări
Imaginea articolului Comisia Juridică a avizat Raportul Ridzi

Comisia Juridică a avizat Raportul Ridzi (Montaj foto)

Raportul favorabil al Comisiei Juridice a fost adoptat cu 12 voturi "pentru" de la deputaţii PNL, PSD şi UDMR, şi opt voturi "împotrivă" aparţinând deputaţilor PDL.

Juriştii au decis astfel, să propună plenului Camerei Deputaţilor "cererea de începere a urmăririi penale pentru faptele de delapidare care fac obiectul raportului Comisiei de anchetă".

Deşi a fost invitată la audieri, fostul ministru PDL Monica Iacob Ridzi nu a fost prezentă la lucrările comisiei, desfăşurate de în paralel cu plenul.

Înainte de a decide adoptarea unui raport favorabil prin care juriştii cer plenului să se pronunţe privind începerea urmăririi penale în cazul Ridzi pentrui fapta de delapidare, care face obiectul raportului Comisiei Ridzi, preşedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda , a propus membrilor să se pronunţe asupra faptului că "Raportul Ridzi e lovit de nulitate" şi asupra faptului că "nu există elemente care să justifice începerea urmăririi penale, propunerile PDL find respinde de jurişti cu 9 voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".

Conform lui Daniel Buda, raportul Comisie Juridice va fi prezentat, marţi, plenului Camerei spre pronunţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici