Costescu: Ne propunem ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă prezidenţială cumpărată

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat miercuri că în ultima şedinţă a CSAT s-a convenit ca, până la sfârşitul anului, România să cumpere o primă aeronavă prezidenţială, cel mai probabil cu un istoric de zbor de 3-4 ani, iar, pe viitor, flotila specială să ajungă la 3-5 aeronave.

1757 afișări
Imaginea articolului Costescu: Ne propunem ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă prezidenţială cumpărată

Costescu: Ne propunem ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă prezidenţială cumpărată

“Am fost în CSAT. Acolo am făcut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de acţiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decât că avem un punct fix- rectificarea bugetară. Guvernul anterior nu ne-a lăsat un buget şi nici nu avea cum pentru acest lucru, iar comisia nu era activă când s-a stabilit bugetul acesta. S-au făcut doar paşii de lucru – cu ce se va merge, cum se va face analiza de oferte, cum va scrie ANAF o procedură special pentru această achiziţie, care, probabil, din motive de economie, va fi una “govern to govern“ cu unul din statele europene. Ne propunem, în cazul în care totul merge bine, ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă cumpărată“, a declarat Dan Costescu.

El a mai spus că Guvernul va lua legătura cu toate celelalte guverne ale ţărilor din UE.

“O aeronavă prezidenţială de obicei se cumpără după cel puţin 3 sau 4 ani de zbor, pentru că atunci are un anumit istoric şi poţi să ştii mai multe despre ea“, a adăugat ministrul Transporturilor.

Întrebat dacă Guvernul intenţionează să cumpere una sau mai multe aeronave, Costescu a vorbit despre practica europeană, respectiv despre “o flotilă prezidenţială“.

“Este rostul comisiei de a stabili structura flotilei prezidenţiale. Nu pot anticipa, pentru că avem o comisie de 20 de oameni cu peste 7 sau 8 ministere, cu specialişti în aviaţie. Practica europeană este să aibă flotile între 3 şi 5 aeronave, practica europeană de la care nu putem să ne abatem. O să vedem, pentru că noi suntem mai zgârciţi ca ceilalţi şi probabil că vom avea mai puţine“, a conchis Dan Costescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici