Creţu:Am identificat dificultăţi, întârzieri birocratice pe POR. Trimitem de luni specialişti

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat, vineri, că a identificat "dificultăţi şi întârzieri birocratice" pe Programul Operaţional Regional şi a cerut unităţii care se ocupă de România din cadrul DG Regio să trimită de luni specialişti care să lucreze alături de cei din Ministerul Dezvoltării pentru integrarea observaţiilor CE.

286 afișări
Imaginea articolului Creţu:Am identificat dificultăţi, întârzieri birocratice pe POR. Trimitem de luni specialişti

Corina Creţu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi, (în discuţiile de la - n.r.) la Ministerul Dezvoltării Regionale, am identificat unele dificultăţi şi întârzieri birocratice în ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional (POR) şi am cerut unităţii care se ocupă de România din cadrul DG Regio să trimită chiar de luni specialişti care să lucreze alături de cei din minister pentru integrarea în programul operaţional a tuturor observaţiilor trimise de Comisie", a declarat comisarul european Corina Creţu, referindu-se la situaţia generală privind POR şi la discuţiile purtate pe acest subiect.

"Dorinţa mea e ca în viitorii cinci ani în toate statele membre să dăm în principal veşti bune. Toate statele membre au nevoie de aceste veşti, care, de fapt, se vor reflecta în dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă. Noi, doar CE, nu vom putea aduce aceste veşti bune singuri. Avem nevoie de ajutorul statelor membre pentru că responsabilitatea până la urmă este a statelor membre", a mai afirmat oficialul european, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, vizitează România vineri şi sâmbătă.

Corina Creţu s-a întâlnit, vineri, cu ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. După întâlnirea cu ministrul Teodorovici a avut loc conferinţa de presă de lansare a "Acordului de parteneriat" cu România pentru perioada 2014-2020.

Comisarul european va vizita, sâmbătă, proiectul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) de la Institutul Naţional "Horia Hulubei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici