CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a forţelor din Afganistan

CSAT a aprobat, joi, o suplimentare cu 600 de militari a forţelor care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan, numărul maxim al acestora putând să ajungă la 1.798 de militari.

62 afișări
Imaginea articolului CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a forţelor din Afganistan

CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a forţelor din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

"CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a forţelor care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan, numărul maxim al acestora putând să ajungă la 1798 militari. În anul 2010, Armata României va putea participa la misiuni în afara teritoriului statului cu un efectiv de 3753 militari, forţe dislocate, 2342 militari, şi forţe dislocabile la ordin, 1411 militari", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Conform sursei citate, în cadrul şedinţei CSAT, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconshi, a prezentat conceptul pentru întărirea capacităţilor civile naţionale în domeniul gestionării crizelor (civilian crisis management), elaborat în scopul unei participări a României în cadrul Politicii Europene de Securitate şi Apărare. Documentul reprezintă punctul de plecare în elaborarea unei strategii naţionale care să definească viziunea şi principiile participării României cu capacităţi civile la operaţiunile de gestionare a crizelor.

"CSAT a aprobat documentul prezentat de ministrul Afacerilor Externe şi a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru interministerial, coordonat de către Ministerul Afacerilor Externe, format din reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Justiţiei şi ai altor instituţii", se mai arată în comunicat.

La finalul şedinţei, s-a aprobat Planul naţional de Priorităţi Informative şi Programul de activitate al CSAT pentru anul 2010.

La şedinţă au participat premierul Emil Boc, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, ministrul Economiei, Adriean Videanu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, consilierii prezidenţiali Iulian Fota şi consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu, şef al Departamentului Relaţii Internaţionale, secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor, precum şi purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan, miniştrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi cel al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, nefiind prezenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici