Dăianu: Mă retrag dacă legătura mea cu Securitatea prejudiciază PNL

Economistul Daniel Dăianu a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că, dacă se consideră că legătura sa cu Securitatea aduce prejudicii PNL, se retrage de pe lista formaţiunii pentru PE, unde ocupă locul al doilea.

3 afișări
Imaginea articolului Dăianu: Mă retrag dacă legătura mea cu Securitatea prejudiciază PNL

Dăianu: Mă retrag dacă legătura mea cu Securitatea prejudiciază PNL

„Dacă se va aprecia că eu aduc daune PNL, eu mă retrag. Nu caut să mă promovez. Pot să fac un pas înapoi fără nicio problemă, dacă aşa e mai bine pentru PNL”, a declarat Dăianu, întrebat dacă legătura sa cu Securitatea nu ar putea dăuna liberalilor în campania pentru europarlamentare.

El a explicat apoi că unul dintre argumentele împotriva acceptului de a candida pentru PNL era „acest episod”.

„Într-o discuţie cu domnul Tăriceanu i-am spus că eu o am altă atitudine faţă de ceea ce se numeşte lustraţie. Opinia mea este că învinovăţirea unor categorii de oameni în bloc este greşit. A existat o logică a sistemului. Important este ceea ce ai făcut acolo unde ai fost, important era să-ţi fi funcţionat conştiinţa. Eu nu spun că sunt un um nepătat, care dă lecţii altora”, a adăugat Dăianu.

De asemenea, el a mărturisit că în ultimii 17 ani, a fost „foarte rezervat”, simţindu-se apăsat de anii petrecuţi în DIE.

„Eu nu am cerut să fiu pe această listă, nu m-am bătut, de aceea am fost şi rezervat în privinţa intrării în viaţa politică. Societatea te judecă, însă mi-e şi jenă pentru pledoaria pro domo. Eu nu ţineam morţiş să merg la Bruxelles. Sunt un om care am meseria mea, mă bucur de respect şi în ţară şi în străinătate”, a mai afirmat Dăianu, reluând că a fost ofiţer în DIE de la vârsta de 23 de ani până când şi-a dat demisia, la 26 de ani.

Liderul PNL, premierul Călin Poepscu Tăriceanu, a intervenit, declarând că PNL îşi asumă această candidatură.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici