"Ora prim-ministrului", AMÂNATĂ. Dăncilă a ales Palatul Cotroceni, pentru învestirea lui Ciamba, în defavoarea Palatului Parlamentului

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au amânat „Ora prim-ministrului” care s-ar fi dezbătut două subiecte sensibile legate de criticile UE faţă de România, pentru a permite Vioricăi Dăncilă să meargă la Cotroceni, la învestirea unui nou ministru.

1805 afișări
Imaginea articolului "Ora prim-ministrului", AMÂNATĂ. Dăncilă a ales Palatul Cotroceni, pentru învestirea lui Ciamba, în defavoarea Palatului Parlamentului

"Ora prim-ministrului", AMÂNATĂ. Dăncilă alege Palatul Cotroceni, pentru învestirea lui Coamba, în defavoarea Palatului Parlamentului

Premierul Viorica Dăncilă a participat la ceremonia de învestire a lui George Ciamba, de la Palatul Cotroceni, programată pentru ora 10.00.

George Ciamba a depus jurământul în funcţia de ministru delegat pentru afaceri europene, după demisia lui Victor Negrescu. Preşedintele a semnat marţi decretul, la scurt timp după ce propunerea din partea premierului Viorica Dăncilă a ajuns la Cotroceni.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, cu câteva ore înainte de semnarea decretului, că va lua o decizie rapidă referitor la propunerea pentru Afaceri Europene.

"Acum câteva săptămâni făceau mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că acum se face remaniere cu ţârâita, adică unul câte unul să plece. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede. E vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, totuşi ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Nu ştiu de ce a demisionat domnul Negrescu, cert e că nu avem ministru în ajunul preşedinţiei. Propunerea făcută mi se pare una pe care o voi citi în notă pozitivă. Cu domnul Ciamba am colaborat bine până acum şi cred că e important să dau o rezoluţie pentru această propunere, ca să ne mişcăm odată", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Victor Negrescu a demisionat vineri din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, propunerea PSD de înlocuitor fiind în persoana lui George Ciamba, secretar de stat.

Secretarul de stat în MAE, George Ciamba, este în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1990, timp în care a ocupat mai multe funcţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de site-ul Ministerului Afacerilor Externe, George Ciamba lucrează în acest minister din decembrie 1990. Din noiembrie 2012 a fost secretar de stat. Înainte de preluarea portofoliului de secretar de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă (2005-2012). În februarie 2016 a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la MAE, iar în ianuarie 2017 iarăşi a fost numit secretar de stat în MAE.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat decizia să amâne "Ora premierului" pentru o dată viitoare, aceasta urmând să fie stabilită în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor.


ŞTIREA INIŢIALĂ

Dezbaterile de la Ora Premierului vor avea tema "Angajamentul Guvernului Dăncilă privind respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale reprezentanţilor instituţiilor UE referitoare la modificările Legilor Justiţiei, ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală", potrivit ordinii de zi a Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercurea trecută, că data dezbaterii a fost aleasă, "în mod surpinzător", de către liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Data a ales-o Liviu Dragnea. Vom vedea care este scopul acestei deschideri pe care a manifestat-o la modul cel mai maliţios cu putinţă", a spus Raluca Turcan.

Aceasta a subliniat că invitaţia PNL către premierul României de a veni în Parlament reprezintă o ocazie de a primi răspunsuri la mai multe întrebări cu impact pentru societate.

"Pe fond, important este că vom avea ocazia să o întrebăm pe premierul României de ce a acceptat ca Guvernul României să fie luat pe persoană fizică, în subordine totală a lui Liviu Dragnea. De ce agenda guvernamentală în interes public este complet inexistentă, de ce bani europeni care ne sunt puşi pe masă nu sunt absorbiţi. România a ajuns ruşinea UE", a conchis Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici