Dragnea se grăbeşte să legifereze statutul Casei Regale: "Putem discuta şi de ordonanţă de urgenţă". Cioloş: Noi lucrăm deja cu Casa Regală la o propunere

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că UNPR şi ALDE sunt de acord cu legiferarea de urgenţă a statutului Casei Regale, un proiect de act normativ urmând să fie elaborat până săptămâna viitoare, dar că ar putea cere Guvernului "chiar şi o ordonanţă de urgenţă".

2269 afișări
Imaginea articolului Dragnea se grăbeşte să legifereze statutul Casei Regale: "Putem discuta şi de ordonanţă de urgenţă". Cioloş: Noi lucrăm deja cu Casa Regală la o propunere

Dragnea se grăbeşte să legifereze statutul Casei Regale: "Putem discuta şi de ordonanţă de urgenţă". Cioloş: Noi lucrăm deja cu Casa Regală la o propunere (Imagine: Andreea Alexandru/ Ariva Mediafax Foto)

”Casa Regală este un simbol al României de care trebuie să avem grijă (…) Toţi am fost de acord că săptămâna viitoare vom avea un proiect de lege. Dacă vom considera că este totuşi bine să se întâmple repede, vom avea o discuţie şi cu primul-ministru şi atunci într-adevăr pentru asta putem discuta chiar şi de o ordonanţă de urgenţă. Sigur, dacă şi Guvernul este interesat”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a spus că, până săptămâna viitoare, va veni cu o iniţiativă legislativă în acest sens, elaborată de membrii PSD, UNPR şi ALDE. ”În acest moment, Casa Regală, nu are nici măcar un statut. Nu are nicio formă juridică. Sunt acţiuni caritabile pe care le face şi acţiuni publice pe care nu le poate face decât în nume de persoană fizică. Asta va fi reglementat (…) Va fi o consultare serioasă cu Casa Regală”, a mai adăugat Dragnea.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că legiferarea statutului Casei Regale este ”o idee care s-a discutat de mai multă vreme”, inclusiv la nivelul Preşedinţiei şi Guvernului. ”În acest moment trebuie să găsim o formă, un cadru legal pentru ca aceste activităţi să se poată desfăşura în şi mai bune condiţii şi să dăm, dacă vreţi, o continuitate şi o perspectivă şi să nu existe în viitor riscuri privind modul în care statutul Casei Reglae şi insitutţia în sine e privită în România de viitoarele majorităţi politice care se vor crea (...) Acest lucru a fost discutat inclusiv la nivelul Preşedinţiei şi a Guvernlui”, a adăugat Tăriceanu.

Cioloş: Noi lucrăm deja cu Casa Regală la o propunere. Mă bucur să aud că domnul Dragnea o susţine

Rolul şi contribuţia Casei Regale în societatea românească vor fi delimitate "clar şi precis" printr-o propunere legislativă, a anunţat, joi, premierul Dacian Cioloş, el precizând că "se bucură" să audă că această iniţiativă ar putea fi susţinută şi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

La finalul şedinţei de Guvern, joi, premierul a fost întrebat cum comentează afirmaţiile făcute de Liviu Dragnea potrivit cărora trebuie găsită o soluţie astfel încât Casa Regală să funcţioneze în baza unei legi.

"Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei şi propuneri care au venit din partea dânşilor. Lucrăm la o astfel de propunere şi mă bucur să aud că şi domnul Dragnea ar putea susţine o asemenea abordarea. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare şi din partea Casei Regale care să delimiteze clar şi precis rolul şi contribuţia pe care Casa Regală poate le poate avea în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri, şi sigur vor fi supuse dezbaterii parlamentare", a spus Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici