Dragoş Pîslaru, votat coordonator al Comisiei pentru muncă din partea Grupului Renew Europe

Dragoş Pîslaru, europarlamentar PLUS, anunţă pe Facebook că a fost votat coordonator al Comisiei pentru muncă şi afaceri sociale (EMPL) din partea Grupului Renew Europe, iar ca priorităţi are finanţarea şi dezvoltarea serviciilor comunitare integrate.

177 afișări
Imaginea articolului Dragoş Pîslaru, votat coordonator al Comisiei pentru muncă din partea Grupului Renew Europe

Dragoş Pâslaru, votat coordonator al Comisiei pentru muncă din partea Grupului Renew Europe

"Tocmai am fost votat de colegi coordonator al Comisiei pentru muncă şi afaceri sociale (EMPL) din partea Grupului Renew Europe. Le mulţumesc colegilor de grup pentru încrederea acordată şi mărturisesc că această poziţie este o responsabilitate imensă pentru mine pe care doresc să o duc la îndeplinire în folosul cetăţenilor români şi a celor europeni. După cum le-am mărturisit şi lor, voi avea ca subiecte prioritare pe agendă necesitatea unei Garanţii pentru copii, mobilitatea şi depăşirea limitelor în ceea ce priveşte modul în care cetăţenii europeni profită de beneficiile Uniunii. De asemenea, trebuie să răspundem grupurilor vulnerabile şi să le redăm încrederea în Uniunea Europeană şi în felul în care aceasta le răspunde nevoilor", a scris, pe Facebook, fostul ministru al Muncii din guvernarea Cioloş.

Comisia EMPL este responsabilă de politica socială şi de ocupare a forţei de muncă, drepturile lucrătorilor, sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, Fondul social european, formarea profesională, sau libera circulaţie a lucrătorilor şi pensionarilor.

Dragoş Pîslaru spune că va avea printre priorităţi şi: alocarea de resurse la nivel european pentru crearea de competenţe, accesul la locuri de muncă, va asigura cadrul la nivel european pentru finanţarea şi dezvoltarea serviciilor comunitare integrate, reunind asistenţa socială, educaţia, sănătatea, sau reforma învăţământului iniţial profesional şi tehnic (IPT).

Taguri:
plus,
ue,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici