Elena Udrea s-a prezentat la Comisia privind cheltuielile de la Ministerul Turismului

Ministrul Turismului Elena Udrea s-a prezentat, joi, la Comisia de anchetă privind cheltuielile de la MT, ea fiind întâmpinată de secretarul comisiei, Claudiu Ţaga, care i-a oferit un buchet de flori.

139 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea s-a prezentat la Comisia privind cheltuielile de la Ministerul Turismului

Elena Udrea s-a prezentat la Comisia privind cheltuielile de la Ministerul Turismului (Imagine: Liviu Adăscăliţi/Mediafax Foto)

La comisie au fost prezenţi opt dintre membrii acesteia.

Elena Udrea şi-a prezentat punctul de vedere în legătură cu activitatea comisiei, timp în care a avut mai multe dispute verbale cu preşedintele acesteia, liberalul Ludovic Orban, după care a plecat de la Comisia parlamentară de anchetă.

Ministrul Turismului Elena Udrea a plecat de la şedinţa comisiei parlamentare de anchetă în cazul său după ce a lansat un atac dur la adresa membrilor acestei comisii şi i-a înştiinţat că a depus plângeri penale.

Elena Udrea a precizat că a venit la audierea din comisie din respect faţă de instituţia Parlamentului dar şi pentru "a-i privi în ochi" pe cei care încearcă să-i fabrice un dosar penal.

Ea şi-a început discursul arătând că speră că obligaţia ei de a spune adevărul este valabilă şi pentru ceilalţi membrii ai comisiei parlamentare de anchetă.

Elena Udrea a spus că respectă instituţia Parlamentului şi acceptă controlul Comisiei parlamentare de anchetă faţă de Ministerul Turismului, dar nu acceptă ca din această comisie de anchetă să facă parte cei care s-au decredibilziat, nominalizând în acest sens pe preşedintele comisiei Ludovic Orban şi pe Adriana Săftoiu, Aura Vasile, Dumitru Chiriţă şi Claudiu Ţaga

Cu ton ridicat, Elena Udrea a spus că aceste persoane pe care ea le-a nominalizat ar trebui să-şi dea demisia din comisie şi din Parlament.

"Recunosc orice comisie de anchetă din care dumneavoastră nu faceţi parte", i-a spus Udrea lui Ludovic Orban.

Udrea a mai spus că revine la audieri dacă se schimbă componenţa acestei comisii şi le-a precizat deputaţilor din comisie că pleacă la Ministerul Turismului, unde are treabă.

După atacul dur lansat în comisie Elena Udrea a părăsit lucrările acestei comisii iar pe holul Parlamentului le-a spus ziariştilor că va reveni la audieri dacă această comisie îşi va schimba componenţa.

În momentul în care ministrul Turismului părăsea sala comisiei, Orban îi repeta că trebuie să rămână la audieri, însă Udrea a refuzat orice alt comentariu.

La ieşirea de la Comisie, Udrea a menţionat că îi recuză pe membrii Comisiei care au apărut în înregistrarea audio difuzată în presă.

Elena Udrea nu a putut însă să precizeze care este baza legală a solicitării sale privind schimbarea componenţei comisiei parlametnare de anchetă.

Anterior sosirii la comisie, Udrea a fost la Parchetul ICCJ, unde a depus plângere împotriva membrilor Comisiei parlamentare, Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu, Claudiu Ţaga şi Dumitru Chiriţă, pentru abuz şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Ministrul Turismului Elena Udrea a afirmat, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, că demersul său survine dezvăluirii de către presă a "complotului" împotriva sa, de către cei cinci membri ai Comisiei pe care îi acuză de abuz în serviciu contra interesului public, abuz în serviciu contra interesului persoanei, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi încercarea de a determina mărturii mincinoase.

Duminică seară, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care neagă, însă, prezenţa la această convorbire.

Ministerul Turismului şi ministrul Elena Udrea au depus, marţi, la Parchetul ICCJ, plângeri împotriva preşedintelui Comisiei de anchetă privind cheltuielile de la MT Ludovic Orban, ca urmare a declaraţiilor acestuia conform cărora ministerul nu a avut bază legală pentru cheltuielile de publicitate.

Luni, Udrea a anunţat că niciun reprezentant al ministerului nu se va prezenta la audieri, iar miercuri, a adresat o scrisoare Camerei şi comisiei, în care a spus că vine la audieri doar dacă cei patru membri care au apărut în înregistrările difuzate de presă vor fi înlocuiţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici