Emil Constantinescu: Elitele intelectuale au greşit girându-l pe preşedintele contrabandist Băsescu

Fostul şef al statului Emil Constantinescu a declarat, duminică, la Europa FM, că elitele intelectuale sunt responsabile de starea de confuzie generală a societăţii, în condiţiile în care l-au girat pe "preşedintele contrabandist" Traian Băsescu, fost nomenclaturist şi colaborator al Securităţii.

90 afișări
Imaginea articolului Emil Constantinescu: Elitele intelectuale au greşit girându-l pe preşedintele contrabandist Băsescu

Emil Constantinescu: Elitele intelectuale au greşit girându-l pe preşedintele contrabandist Băsescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Publimedia)

"Preşedintele Băsescu are o calitate, foarte importantă, pentru că este vorba de o valoare în sine: sinceritatea. Deci, preşedintele Băsescu a spus totdeauna ce vrea să facă. Şi ne-a prevenit şi cine este. El ne-a spus, de pildă, în primul moment, că a fost contrabandist. Ne-a spus foarte clar: «Eu aveam bani, la sfârşitul regimului Ceauşescu eram un om foarte bogat». Foarte bogat. Deci, nici un activist nu avea această avere, «pentru că făceam buf». Sigur, vorbeşte în jargon. Asta însemna, făceam contrabandă. Ştim foarte bine că făcea. Cu cine făcea? Împreună cu Securitatea, pentru că puteai să fi arestat dacă aveai 5 dolari, nu dacă aveai 100.000 de dolari. Deci ne-a spus: «eu am fost contrabandist»", a declarat Emil Constantinescu la Europa FM.

El a acuzat "elitele intelectuale" pentru faptul că "au girat" pentru Traian Băsescu.

"Deci, practic, preşedintele Băsescu nu are, ca să spun în ghilimele, nicio vină. Ne-a spus de la început ce vrea să facă. Şi a făcut ceea ce a făcut. Aceşti oameni (elitele intelectuale - n.r.) au girat pentru persoana respectivă. Ei au spus «pentru România - aşa ceva, nouă aşa ceva ne trebuie». Să se lupte cu comunismul, să spunem. N-are importanţă că alegem un nomenclaturist să se lupte cu comunismul! Că alegem o persoană care a lucrat pentru Securitate - pentru că în mod clar a lucrat, nu interesează decizia - să se lupte cu Securitatea", a declarat fostul şef al statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici