Sprijin financiar pentru Emil Constantinescu, acordat de Guvern. UPDATE Sorin Grindeanu: Suma este suportată de Ministerul Educaţiei

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, după şedinţa Guvernului, că suma care va fi destinată promovării învăţământului românesc la care fostul preşedinte Emil Constantinescu contribuie este în jur de 15.000 de lei, precizând însă că astfel de memorandumuri au fost aprobate şi anii trecuţi.

17206 afișări
Imaginea articolului Sprijin financiar pentru Emil Constantinescu, acordat de Guvern. UPDATE Sorin Grindeanu: Suma este suportată de Ministerul Educaţiei

Executivul discută acordarea unui sprijin financiar pentru fostul preşedinte Emil Constantinescu (Imagine: Mihai Dascalescu/ Arhiva Mediafax Foto)

”Nu e o premieră. Şi anul trecut s-a aprobat un astfel de memorandum. Sunt lucruri care s-au făcut, nu sunt premiere şi sunt legate de promovarea învăţământului românesc la care fostul preşedinte Emil Constantinescu contribuie şi a contribuit şi în anii trecuţi. Suma, în jur de 15.000 lei, este suportată din bugetul propriu al Ministerului Educaţiei”, a decarat premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe ordinea de zi a Executivului s-a aflat un memorandum pentru acordarea unui sprijin financiar acordat lui Emil Constantinescu, preşedintele al României în perioada 1996-2000, din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru ”activitatea internaţională pe care o desfăşoară în beneficiul învăţământului superior românesc”.

Senatul României a aprobat, la începutul lunii martie 2017, înfiinţarea Institutului de Studii Avansate a Culturii şi Civilizaţiei Levantului, după ce preşedintele Klaus Iohannis ceruse, în luna noiembrie 2016, reexaminarea legii. Această instituţie ar urma să fie finanţată din Fondul de rezervă al Guvernului, care este destinat, potrivit legii, cheltuielilor urgente şi neprevăzute, cauzate, de pildă, de calamităţi naturale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici