Flutur intră în Senat de pe locul doi. Candidatul USL avea nevoie doar de 700 de voturi pentru a câştiga

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a câştigat de pe locul al doilea colegiul de senator care include municipiul Suceava, cu 42,67 la sută din voturi, în timp ce candidatul USL, medicul Tiberius Brădăţan, a obţinut 48,91 la sută, având nevoie de 700 de voturi pentru a închide colegiul.

1006 afișări
Imaginea articolului Flutur intră în Senat de pe locul doi. Candidatul USL avea nevoie doar de 700 de voturi pentru a câştiga

Flutur intră în Senat de pe locul doi. Candidatul USL avea nevoie doar de 700 de voturi pentru a câştiga (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit datelor oficiale finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean Suceava, în colegiul de Senat 2, care include municipiul Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan a obţinut 34.313 de voturi, reprezentând 48,91 la sută din numărul celor care au votat, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 29.936 de suceveni (42,67 la sută).

Pentru a câştiga cu peste 50 la sută colegiul, Tiberius Brădăţan mai avea nevoie de aproximativ 700 de voturi. Astfel, Gheorghe Flutur a câştigat de pe locul al doilea cel de-al treilea mandat de senator la Suceava.

Potrivit numărătorii paralele a USL, celelalte trei colegii de Senat din judeţul Suceava au fost câştigate de candidaţii USL cu peste 50 la sută din voturi, caz în care Gheorghe Flutur câştigă colegiul în care a candidat.

Ceilalţi trei senatori de Suceava sunt, în urma alegerilor de duminică, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene PSD, Ovidiu Donţu, vicepreşedintele PSD Suceava, Neculai Bereanu şi prim-vicepreşedintele PC Suceava, Mihai Neagu. Toţi trei sunt la primul mandat de paralamentar.

În colegiile pentru Camera Deputaţilor, USL a câştigat nouă din cele zece colegii uninominale, într-un singur colegiu candidatul ARD, deputatul PDL Ioan Bălan, obţinând 43, 48 la sută din voturi, în timp ce candidatul USL, preşedintele PC Suceava, Paul Rusu, a obţinut 41,75 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici