Gabriela Firea, noul şef al PSD Bucureşti. Firea: Voi face echipă cu Negoiţă. Eu sunt prima opţiune la Capitală

Gabriela Firea este noul şef al organizaţiei PSD Bucureşti, în locul lui Robert Negoiţă, ea fiind şi principala opţiune a PSD pentru candidatura la Primăria Capitalei, a anunţat marţi Liviu Dragnea.

3635 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, noul şef al PSD Bucureşti. Firea: Voi face echipă cu Negoiţă. Eu sunt prima opţiune la Capitală

Gabriela Firea, noul şef al PSD Bucureşti. Este prima opţiune PSD pentru Primăria Capitalei (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Gabriela Firea a declarat marţi, la finalul Comitetului Executiv al PSD în care a fost desemnată preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, că va face echipă cu Robert Negoiţă, secretar regional pentru Bucureşti-Ilfov, şi va acţiona în aşa fel încât să tensiunile şi cancanurile să înceteze.

"Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei din Comitetul Executiv, pentru votul de astăzi, în special domnului Liviu Dragnea pentru încredere, dar aş vrea să fac o menţiune specială, faţă de domnul Robert Negoiţă, preşedintele de până acum câteva minute al PSD Bucureşti, care a anunţat, astăzi, în cadrul Comitetului Executiv propunerea ca eu să devin preşedinte al PSD Bucureşti. (...) Din acest moment, în care colegii m-au validat ca preşedinte al PSD Bucureşti, vă asigur că nu veţi mai lua la cunoştinţă de nicio disensiune din cadrul acestei organizaţii mari (...) V-am spus, proiectele noastre sunt dedicate cetăţenilor, iar disensiuni între colegi şi can-can nu veţi mai auzi de la noi", a declarat Firea.

"Eu sunt prima opţiune (pentru Primăria Capitalei-n.r.), dar poate să apară şi o altă variantă. Toate la timpul lor", a spus Firea, întrebată dacă desemnarea ei ca şef interimar la PSD Bucureşti este un pas înainte pentru lansarea candidaturii sale.

Firea a mai spus că organizaţia PSD se va concentra pe proiecte pentru Bucureşti, soluţii pentru trafic şi şcoli.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat că decizia finală privind candidatura la Primăria Capitalei va fi luată după sondajele interne finale, când va fi anunţat oficial candidatul.

Şeful organizaţiei PSD Bucureşti Robert Negoiţă, implicat într-un conflict cu social-democraţii din sectorul 5, şi-a dat demisia din fruntea filialei. El va fi însă secretar pe regiunea Bucureşti-Ilfov.

”A fost o şedinţă scurtă a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ţinând cont de o situaţie destul de neplăcută, care a existat în organizaţia Bucureşti, în ultimele zile, neavând de gând să las să se perpetueze aşa ceva, în condiţiile în care PSD are prima şansă la Bucureşti, astăzi au fost luate nişte decizii. Domnul Robert Negoiţă, astăzi, a decis să se retragă din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Bucureşti şi a propus-o pe doamna Gabriela Firea, ca preşedinte interimar, pentru ca şansele acestei colege să crească, în condiţiile în care, Gabi Firea, pentru noi, este prima opţiune ca şi candidat pentru primăria Generală a Capitalei", a declarat Dragnea.

De asemenea, liderul PSD de la Sectorul 5, Cristian Rizea, a fost suspendat din partid, iar preşedintele executiv al filalei Rafael Ilie a fost exclus din partid pentru că a făcut "nişte afirmaţii în presă care încalcă în mod flagrant Codul de conduită". "Organizaţia PSD Sector 5 intenţionase să organizeze un miting împotriva unui alt coleg de partid, astăzi, domnul Cristian Rizea a fost suspendat pe o perioadă de şase luni din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Sector 5 şi conducerea interimară a organizaţiei a fost preluată de doamna Ligia Moldovan, care este preşedinta Organizaţiei de Femei", a precizat Dragnea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, marţi, că absenţa Rovanei Plumb de la şedinţa Consiliului Naţional al partidului în care aceasta a fost înlocuită cu Mihai Fifor a fost cauzată de faptul că este "aproape la fel de răcită" ca el, doar că fiind bărbat este "mai tare" şi rezistă "mai bine".

"Nu e foarte grav. Este aproape la fel de răcită ca şi mine, numai că eu fiind bărbat, auch, numai că eu fiind mai tare rezist mai bine. Aseară am vorbit cu ea", a comentat Dragnea, la finalul Consiliului Naţional, întrebat în legătură cu absenţa Rovanei Plumb de la şedinţa Consiliului Naţional al PSD, care s-a desfăşurat marţi la Palatul Parlamentului.

Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, el preluând astfel funcţia deţinută până în prezent de Rovana Plumb.

"Eu cred că a fost o surpriză plăcută (...) Mihai Fifor este un om în care eu am foarte multă încredere. Un tânăr care este riguros, un tânăr care ştie ce vorbeşte, un tânăr care are foarte multă bună credinţă şi care are viziune, şi care eu cred că va face din Consiliul Naţional structura de care partidul are nevoie, pe care o aşteptă de mulţi ani", a comentat Dragnea, la finalul Consiliului.

Apropiată de fostul lider şi premier Victor Ponta, Rovana Plumb anunţa luni că nu va mai candida pentru un nou mandat. "În ceea ce mă priveşte, eu am fost aleasă pe o altă structură statutară a CN anul trecut în martie şi mi se pare firesc ca alte colege şi colegi să preia coordonarea acestei structuri. Eu nu mai candidez pentru un nou mandat'', a declarant Rovana Plumb, pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici