Video Gândurile lui Cristoiu: Dezvăluiri despre poza lui Ghiţă cu Kovesi - E selfie cu butoaie în spate/ Despre aducerea lui Nicolae Popa în ţară: A fost o operaţiune de preluare a Realităţii TV

Ion Cristoiu povesteşte din culisele întâlnirii cu Sebastian Ghiţă la Belgrad şi ce anume conţine celebra poză cu Kovesi pe care a văzut-o. Totodată, jurnalistul spune că operaţiunea de aducere a lui Nicolae Popa a fost cunoscută de toată lumea şi avea drept scop preluarea postului Realitatea TV.

10808 afișări

„Exista această fotografie. Problema este că ea a negat public. Ea are un talent de a nega realităţile dar, am impresia, nu am confirmat, că ea a negat asta şi în faţa unui procuror. Probabil că ea a fost chemată (...) Au fost tot felul din ăştia care au zis că nu a văzut-o. Ce, eram nebun? Am văzut-o, ştiu despre ce e vorba. Sunt la o cramă acolo jos, cu butoaie în spate, o prostie. El are butoaie. Că l-am şi întrebat: <<Domnul Ghiţă, dar de ce nu aveţi domnule o bibliotecă?>>. Şi a zis: <<Ce să fac cu o bibliotecă?>> Şi este ea, cred că o doamnă, ah, soţia – fosta soţie a lui Sebastian Ghiţă, că am înţeles că au divorţat, şi cred că mai e, nu mai ţin minte, era o persoană, mama, nu ştiu, mama lui Ghiţă. Făcuseră un selfie, e o poză de poză, cu butoaiele în spate”, a afirmat Ion Cristoiu, în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, care urmează să fie difuzată integral duminică.

În opinia sa, faptul că fosta şefă a DNA a negat existenţa pozei este şi motivul pentru care a fost acuzată de mărturie mincinoasă. De altfel, vineri, într-un comunicat al Secţiei de investigare a magistraţilor, se precizează că la 10 aprilie 2017, Kovesi a fost audiată în calitate de martor într-un dosar penal instrumentat de PÎCCJ, prilej cu care aceasta ar fi declarat în mod nereal că relaţia pe care a avut-o cu Sebastian Ghiţă “a fost o relaţie pur instituţională, negând existenta unei relaţii private, deşi această relaţie ar fi constituit o împrejurare esenţială pentru cauza penală”.

Ion Cristoiu a dezvăluit că propunerea de interviu a venit de la Ghiţă, ca şi ideea de a-i arăta celebra poză de la crama sa.

“Da, mărturia mincinoasă, care s-a dovedit acum pentru că domnul Ghiţă a depus şi poza aia, dar şi filmul. Fac acum o dezvăluire, că doar am fost în miezul interviului, el nu a dat drumul la film....Deci, unu: nu a dat poza atunci pentru că avea mandat să nu o dea. Punct. Mai mult nu pot....e clar că avea mandat, am fost acolo, în mijloc, vă imaginaţi că nu obţineam eu .... cu greu am obţinut să o văd eu în direct. Vă spun acum ca dezvăluire, cu greu am obţinut. Că iniţial, el mi-a propus, din proprie iniţiativă, ca eu să zic că am văzut poza. Iniţial, a fost scenariul aşa: din propria lui iniţiativă, e foarte important ce dezvălui, nu eu am zis ... chiar şi interviul nu a fost iniţiativa mea. Interviul respectiv nu a fost iniţiativa mea”, a afirmat Cristoiu.

El a explicat că interviul de la Belgrad pe care i l-a acordat anul trecut a fost o promisiune făcută de Sebastian Ghiţă jurnalistului Dan Andronic. “Domnul Sebastian Ghiţă i-a promis lui Dan Andronic că-i dă un interviu video, mi-l dă mie, cu un an înainte. După un an, într-o zi, m-am trezit la bibliotecă cu domnul Dan Andronic care a zis: <<Domnul Sebastian Ghiţă vrea să-i luaţi un interviu>>. Şi, sigur, am pus condiţia să meargă domnul Dan Andronic cu mine”, a povestit Ion Cristoiu.

Jurnalistul a subliniat că Sebastian Ghiţă a fost cel care a deschis discuţia despre celebra poză de la cramă.

“Discuţia a fost în felul următor, zice: <<Vreau să discutăm despre poză>> şi eu am zis: <<Ce, aveţi poza>>. Că eu i-am spus înainte că nu o are. Şi mi-a arătat-o şi mi-a spus prima seară că facem aşa: eu îl întreb şi zic că am văzut-o, nu ştiu, într-o pauză. Dimineaţa m-am trezit, că noapte e un sfetnic bun, şi am zis: <<Măi, stai puţin că e penibi>>. Şi i-am zis înainte de interviu: <<Domnul Ghiţă, hai să facem aşa. Dumneavoastră mi-o arătaţi >>.... ”, a relatat Ion Cristoiu episodul despre negocierile privind prezentarea pozei.

Jurnalistul spune că Sebastian Ghiţă are un filmuleţ mult mai puternic, ce ar compromite-o pe fosta şefă DNA, dacă ar apărea public. Filmul o arată pe Laura Codruţa Kovesi cântând la un chef, în timp ce îl ţine de gât pe Nelu Ploieşteanu, celebra piesă “La Chilia în port”, varianta DNA. Totuşi, acesta nu a apărut în media, deoarece pe înregistrare apare şi fostul şef al SRI, George Maior, acum ambasador în SUA.

„De ce spun că este foarte important lucrul ăsta, pentru că arată că el nu avea mandat să o dea, că dacă era un om fără mandat, o arăta atunci. Spunea: <<Domnul Cristoiu, v-o dau cu totul>> Nu, a zis că nu, nu o arată. Dovadă că nici nu a dat-o acum. Filmul, este dintr-un film poza asta, mai mare, nu a fost dat deoarece în film apare Maior. Că ea ( Laura Codruţa Kovesi –n.r) nu a fost singură acolo.

El are o casetă mult mai tare. Anume, la Sinaia, la vila SRI, cică SRI are vilă şi la Sinaia că acolo este munte, acolo a fost un chef cu Nelu Ploieşteanu, unde am înţeles, nu de la el, de la cei care au văzut-o, că acolo doamna cântă de gât cu Nelu Ploieşteanu <<La Chilia în port>>, de aia s-a tot invocat <<La Chilia în port>>, varianta DNA, ştiţi că, am înţeles, ei au o variantă din asta, modernă. Vă imaginaţi, dată drumul ....ca procuror o termină. Sunt foarte multe, dar atenţie, Sebastian Ghiţă a filmat şi a păstrat tot, tot”, susţine Ion Cristoiu.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri, în calitate de suspect, de Secţia de investigare a magistraţilor, în dosarul deschis pe baza unui denunţ depus de fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă. Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă în cazul aducerii lui Nicolae Popa în ţară.

Ion Cristoiu afirmă însă că întregul dosar este o operaţiune şi nu o “fantezie”. Jurnalistul spune că Laura Codruţa Kovesi pare să fie scoasă singură vinovată, deşi de operaţiunea aducerii lui Nicolae Popa în ţară, la o anumită dată şi cu un avion privat, avea cunoştinţă şi Serviciul Român de Informaţii, scopul fiind acela de preluare a Realităţii TV.

“Potrivit denunţului lui Sebastian Ghiţă, Kovesi este singura responsabilă de încălcările legii şi apare în ipostaza unui şef al Parchetului General care în nevoia de a se afirma comite ilegalităţi. Mi-am amintit că în interviul acordat de Sebastian Ghiţă la Belgrad s-a discutat preluarea în stil mafiot a Realităţii TV de la Sorin Ovidiu Vântu. Mi-am amintit şi că eu am scris pe blog un articol mai mare despre succesiunea evenimentelor în cazul lui Sorin Ovidiu Vântu. Şi anume pe 3 aprilie 2011 domnul Ghiţă trimite un celebru mail la Parchetul General în care spune că este terorizat şi şantajat de Vântu şi aduce drept probă o înregistrare dintr-o parcare. Pe 21 aprilie SOV este reţinut pentru prima dată, pe 22 aprilie este adus Nicolae Popa. După aducerea lui Nicolae Popa, Sorin Ovidiu Vântu anunţă în drum către PG că a dat Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg.

Sebastian Ghiţă era deja manager din octombrie 2010 şi potrivit mărturiilor sale din interviu, asumarea rolului de manager fusese o infiltrare la îndemnul Laurei Codruţa Kovesi. Tot în interviu, Ghiţă mi-a spus că plângerea pentru şantaj a fost făcută în colaborare cu Kovesi, deci era implicată serios, potrivit lui Sebastian Ghiţă, atât în arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu, cât şi în aducerea lui Nicolae Popa. E limpede ca Popa a fost adus cu încălcarea legii, în viteză pentru a se crea o presiune psihologică asupra lui SOV ca să cedeze Realitatea TV, căci Ghiţă rămâne în continuare manager sub patronatul neaşteptat a lui Schwartzenberg.

Aşadar, din dezvăluirile care apar, rezultă că a fost implicat SRI, care nu avea ce căuta acolo. Cred că avionul privat dădea siguranţa aducerii exact pe 22, fără nicio peripeţie, căci atunci era nevoie, Vântu arestat şi venea şi vestea năucitoare că e adus Popa şi care era suspect că a primut bani de la Vântu cât a fost fugar. Cred că s-a apelat la avion privat pentru că timp de 17 ore era timp să se discute cu Nicolae Popa. Într-un avion de linie nu avea cum să se discute. Ştiind aceste lucruri, vineri seara, la România Tv, Sebastian Ghiţă promisese că va accepta un dialog cu mine. M-am pregătit şi spre stupoarea mea, Sebastian Ghiţă, ca dovadă că nu e deloc spontan, mi-a spus în direct că nu ţine minte când i-am spus datele, şi că o să revină după ce îşi limpezeşte gândurile a doua zi. Mi-a fost limpede că operaţiunea Kovesi o vizează numai pe ea.

La vremea respectivă a implicat SRI şi sunt convins că Laura Codruţa Kovesi a acţionat la ordin şi nu în virtutea prieteniei cu Ghiţă, ci în virtutea unui plan, iar Ghiţă ne crede telenovelişti dacă ne spune că a dat banii de dragul ochilor căprui ai doamnei Kovesi. Se evită pe cât posibil dezvăluirea adevărului, că a fost o operaţiune în care Kovesi a fost un pion. Adică nici SRI, nici Băsescu, doar ea.

Nu, era o operaţiune condusă de Coldea, a participat şi Kovesi, iar operaţiunea era de preluare a Realităţii tv. Aşa că e fantezia lui Ghiţă sau operaţiune? E operaţiune, clar!”, a mai spus Ion Cristoiu.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, la ora 17.00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici