Geoană: Întâi trebuie izgonit Guvernul, până la Băsescu mai e distanţă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat, duminică, referitor la declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu despre suspendare şi anticipate, că întâi trebuie izgonită actuala guvernare şi că "până la Băsescu mai e distanţă".

15 afișări
Imaginea articolului Geoană: Întâi trebuie izgonit Guvernul, până la Băsescu mai e distanţă

Geoană: Întâi trebuie izgonit Guvernul, până la Băsescu mai e distanţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu sunt în favoarea izgonirii de la putere a actualei guvernări. (...) De acolo mai departe, până la Băsescu, mai e distanţă. (...) Aici este prima obligaţie care o are Opoziţia. Când ajungem la paşii următori, astea sunt chestiuni de calcul politic. Nu mă interesează. Pe mine mă interesează să dăm o altă guvernare, rapid, acestei ţări. Iar de acolo încolo, toate variantele sunt deschise", a spus Geoană.

El a precizat că PSD şi PNL trebuie să aibă înţelepciunea să depăşească lucrurile care le despart şi să înţeleagă că în acest moment e nevoie de o altă guvernare în Româniea.

"E nevoie de o altă majoritate în România. E nevoie de o soluţie alternativă inclusiv la măsurile anticriză şi de relansare economică la ceea ce nu reuşesc să propună actualii guvernanţi. Pe mine mă interesează azi să dăm în următoaree câteva luni o altă guvernare, cu alt program de guvernare, cu alte soluţii, şi în care să putem să lăsăm un pic acest concurs de frumuseţe - care va marca mai multe puncte la alegerile din 2012", a spus Geoană.

El a arătat că dacă actuala putere va mai sta încă trei ani, nu va mai exista ceva de guvernat. "Nu o să mai avem ce să guvernăm. Nu să mai avem o ţară care să mai stea în picioare dacă o să-i mai lăsăm să mai stea la putere încă trei ani de zile", a spus Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că este pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu oricând aceasta ar fi posibilă şi necesară.

Antonescu a mai spus că este pentru parlamentare anticipate, din care să rezulte un Parlament "pe care să-l putem lua în serios", menţionând că ar trebui să aibă loc şi prezidenţiale anticipate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici