Gitenstein: În primii zece ani după 89 nu s-a schimbat nimic; acum nu funcţionează sănătatea, educaţia

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, că în opinia sa în primii zece ani după Revoluţie în România nu au existat schimbări, iar ceea ce nu funcţionează nici acum sunt sistemul sanitar, sistemul de educaţie publică şi unele instituţii.

55 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: În primii zece ani după 89 nu s-a schimbat nimic; acum nu funcţionează sănătatea, educaţia

Gitenstein: În primii zece ani după 89 nu s-a schimbat nimic; acum nu funcţionează sănătatea, educaţia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Un bun exemplu de ceea ce funcţionează se află aici, în această cameră", a spus Gitenstein, în timpul vizitei pe care a făcut-o, împreună cu soţia sa, Elisabeth Gitenstein, la Complexul Educaţional Lauder-Reut.

Diplomatul a adăugat că Şcoala Lauder-Reut este un proiect extraordinar şi un exemplu de model de succes în învăţământul privat.

El a spus însă că exemple de ceea ce nu funcţionează sunt sistemul sanitar, sistemul de educaţie publică şi unele instituţii publice.

"Revoluţia a avut loc cu 20 ani în urmă. Părerea mea umilă şi personală este că mai nimic nu s-a schimbat în primii cel puţin zece ani. Odată cu alegerea lui Emil Constantinescu lucrurile au început să se schimbe", a susţinut ambasadorul SUA.

De altfel, Mark Gitenstein le-a povestit elevilor de la Lauder Reut că l-a cunoscut pe Emil Constantinescu, pe care l-a catalogat drept "un mare lider".

"Practic, aţi avut doar zece ani pentru schimbări. Şi ceea ce aţi încercat să schimbaţi în zece ani, la noi a durat 100 de ani", a adăugat Gitenstein.

Diplomatul american a adăugat că este nevoie de timp şi s-a declarat optimist.

"Eu sunt încrezător şi am un optimism în creştere în ceea ce priveşte această ţară. Şi sunt în mod special optimist atunci când întâlnesc tineri ca voi", le-a mai spus ambasadorul elevilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici