Gorghiu, despre înlocuirea lui Tăriceanu de la şefia Senatului: S-au strâns deja voturile necesare. Avem deja în jur de 50 de semnături, mizez şi pe UNPR

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut, marţi seara, că PNL a strâns deja în jur de 50 de voturi pentru debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, afirmând că aşteaptă ca UNPR să aibă o poziţie publică miercuri pe această temă şi că mizează pe sprijinul acestui partid.

660 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre înlocuirea lui Tăriceanu de la şefia Senatului: S-au strâns deja voturile necesare. Avem deja în jur de 50 de semnături, mizez şi pe UNPR

Gorghiu, despre înlocuirea lui Tăriceanu de la şefia Senatului: S-au strâns deja voturile necesare. Avem deja în jur de 50 de semnături, mizez şi pe UNPR

"S-au strâns deja voturile necesare pentru demararea acestei proceduri (înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului). Cred că sunt deja în jur de 50 de semnături, este nevoie de o treime pentru a putea fi depusă solicitarea la Biroul Senatului", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că aşteaptă ca UNPR să aibă o poziţie publică, miercuri, şi că mizează pe spijinul UNPR.

"Aşteptăm ca UNPR să aibă mâine o poziţie publică. Ne-am consultat şi cu domnul Steriu, va avea o discuţie şi vor face publică o poziţie. Nu vreau să anticipez, dar lucrurile merg în această direcţie. UNPR a susţinut public în diverse voci că este necesară schimbarea domnului Tăriceanu de la Senat. Nu vreau să anticipez, dar vă spun că mâine mizez pe acest lucru", a mai spus Gorghiu.

Ea a precizat că nu a cerut semnăturile de la UNPR, afirmând că liderul acestui partid este plecat din ţară şi că liberalii mai pot aştepta până luni.

Copreşedintele PNL a spus că pentru acest demers nu sunt necesare semnăturile PSD, însă voturile acestora sunt "binevenite".

''Rămâne de văzut cum va reacţiona PSD, pentru că este vocal câte odată şi anunţă pe la toate colţurile că îl schimbă pe Tăriceanu, dar de aici până la asumarea publică este cale lungă. Nu avem nevoie de semnăturile lor,(în schimb-n.r.) suportul lor pentru schimbarea domnului Tăriceanu este binevenit", a susţinut Gorghiu.

Întrebat marţi ce părere are despre noua conducere a UNPR, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus: "Există o vorbă românească care spune aşa, cum e turcul şi pistolul. În varianta franceză, care-i mai aproape de o traducere bună românească, ca să înţeleagă oricine, zice aşa <<tel maitre, tel valet>>, adică aşa stăpân, aşa servitor."

''Îl consideram un domn, îl consider în continuare, dar cred că a trecut vremea unor aforisme sau unor vorbe de butadă. Cred că Parlamentul se joacă pentru cetăţeni, prin voturi şi cred că acesta este scopul pe care cel puţin pentru UNPR'', a replicat Steriu, întrebat despre afirmaţiile lui Tăriceanu în ceea ce îl priveşte.

Revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una dintre următoarele împrejurări: încalcă prevederile Constituţiei; încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Propunerea de revocare se face în scris, sub semnătura iniţiatorilor, o singură dată într-o sesiune şi se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă, îndeplinirea condiţiilor prevăzute şi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici