Gorghiu exclude varianta unui guvern de uniune naţională. Blaga: Consens, consens, dar şi concurenţă

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că nu se pregăteşte un guvern de uniune naţională, în timp ce Vasile Blaga spune că trebuie să fie concurenţă în politică, dar nu "măcel politic” din orice subiect, adăugând că "un consens de tip iliescian nu ar fi sănătos pentru viaţa politică românească".

231 afișări
Imaginea articolului Gorghiu exclude varianta unui guvern de uniune naţională. Blaga: Consens, consens, dar şi concurenţă

Alina Gorghiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Alina Gorghiu a fost întrebată, vineri, de jurnalişti, după deschiderea Şcolii de Vară a TNL de la Eforie Nord, dacă următorul pas îl reprezintă un guvern de uniune naţională, excluzând această variantă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Nu s-a pus problema de aşa ceva, exclud o asemenea variantă, am înţeles că este vehiculată prin presă. Eu îmi doresc să văd că la masa discuţiilor mai devreme sau mai târziu vom ajunge la o deblocare a situaţiei pentru că în momentul acesta vedeţi că încercăm un dialog, mi-aş dori să-l continuăm pe teme de interes public, vorbim de legea salarizării în domeniul bugetar, vorbim de infrastructură. (...) Nu ştiu dacă lucrurile vor merge în direcţia pe care noi cei din PNL ne-o dorim. Vestea bună este că izolarea premierului şi a populismului de care a dat dovadă în ultima vreme a creat mediul propice pentru consultări şi pentru dialog”, a declarat Alina Gorghiu.

Şi Vasile Blaga a fost întrebat dacă se pregăteşte un guvern de uniune naţională, el răspunzînd: "Nu. Faptul că s-au lansat anumite teme de interes naţional care trebuie discutate de Putere şi Opoziţie, noi am ales şase teme şi nu le-am ales întâmplătorr, fie că e vorba de stabilitatea fiscală, şi iată că a trecut Codul Fiscal, fie că e vorba de absorbţia fondurilor europene, de intrare în spaţiul Schengen, de reformarea administraţiei publice româneşti, restructuarea statului, pregătirea României pentru preşedinţia Uniunii Europene în 2019 şi mâine e 2019 şi nu ne ştim prioriăţile încă şi trebuie pregătite din timp. Ele nu pot fi rezolvate într-un ciclu electoral”.

El consideră că un consens de tip “iliescian" nu ar fi sănătos pentru viaţa politică.

"Asta este una să discutăm temele astea, dar tipul de consens de tip iliescian, nu, nici nu ar fi sănătos pentru viaţa politică românescă. De ce există puncte de vedere de dreapta şi de stânga ? Să fie o concurenţă în politică. Asta nu înseamnă că trebuie să ne înjurăm şi să facem din orice temă de măcel politic, nu. Consens, consens, dar concurenţă, concurenţă”, a mai spus Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici