Gorghiu susţine că se încearcă implicarea sa într-un scandal de plagiat, pentru a-i fi discreditată imaginea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că un săptămânal din ţară va publica un articol despre o carte pe care ea a coordonat-o şi care ar include pasaje preluate din alte lucrări, liderul liberal susţinând însă că nu e vorba de o intenţie de plagiat şi că se încearcă implicarea sa într-un scandal.

1163 afișări
Imaginea articolului Gorghiu susţine că se încearcă implicarea sa într-un scandal de plagiat, pentru a-i fi discreditată imaginea

Gorghiu spune că se încearcă implicarea sa într-un scandal de plagiat,pentru a-i discredita imaginea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că un săptămânal din ţară va publica un articol despre o carte semnată de cinci autori şi coordonată de ea, care ar include pasaje preluate din alte lucrări, liderul liberal susţinând că nu e vorba de plagiat şi că se încearcă implicarea sa într-un scandal.

Alina Gorghiu arată, marţi seară, într-un comunicat de presă, că un săptămânal din provincie va publica ”în curând” un articol despre cartea ”Medierea, oxigen pentru o societate modernă”, volum semnat de cinci autori şi coordonat de către ea.

Liderul PNL afirmă că în volum există câteva pasaje, reprezentând ”sub doi la sută din totalul cărţii”, care nu au fost depistate de softurile antiplagiat şi care nu indică sursa de provenienţă, deoarece au apărut într-o publicaţie fără acces public direct.

”Alte câteva pasaje sunt texte care aparţin chiar unuia dintre autori, care nu s-a autocitat. Toate aceste erori sunt asumate deschis de către autor şi sunt convinsă că nu reprezintă o intenţie de plagiat, dată fiind proporţia omisiunii faţă de lucrarea în sine, ci o scăpare a acestuia”, mai spune Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL precizează, în acelaşi comunicat, că în calitate de coordonator al volumului, nu a fost responsabilă pentru conţinutul propriu-zis şi că nu a participat la redactarea ”niciunui rând”.

”Un coordonator al unei lucrări se îngrijeşte doar de coerenţa lucrării, de structura acesteia, ceea ce am făcut şi eu, în cazul volumului «Medierea, oxigen pentru o societate modernă». Cu toate acestea, am verificat această lucrare cu programe electronice antiplagiat. Am făcut acest lucru pentru a preveni situaţii în care, din cauza unei posibile neglijenţe sau omisiuni, nu este citată vreo sursă. Îmi pare rău că autorii nu au fost suficient de atenţi şi munca lor de un an, dar şi lucrarea, în sine, vor fi puse acum sub semnul întrebării din cauza unei omisiuni, care reprezintă sub doi la sută din totalul lucrării. Autorii s-au angajat să remedieze această eroare într-o ediţie revizuită. Sunt mulţumită că am contribuit, prin coordonare, la apariţia unei cărţi de referinţă într-un domeniu nou în România şi îi felicit pe autori pentru munca depusă, cu bună-credinţă”, a adăugat Alina Gorghiu.

Ea mai spune că redactorii săptămânalului care urmează să publice articolul i-au solicitat punctul de vedere şi că speră ca realitatea să nu fie ”deformată voit”.

”O parte dintre aceste precizări le-am făcut şi săptămânalului care mi-a solicitat un punct de vedere. O eventuală deformare voită a realităţii nu o pot pune decât pe seama strategiei preşedintelui PSD de a crea reprezentanţilor opoziţiei probleme false, în oglindă cu cele reale, pe care domnia sa, PSD şi Guvernul căruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut. Chiar dacă nu am scris vreun rând al acestei lucrări, cu siguranţă se va încerca asocierea numelui meu cu un nou scandal, cum, de altfel, vor urma, aşa cum am anunţat, şi alte acţiuni, plângeri la diferite instituţii, toate cu acelaşi scop: de a-mi discredita imaginea. Atât pot să facă ienicerii premierului, aflat în auto-exil, după ce a cerut azil medical la Istanbul, pentru a-şi trata problemele medicale şi criza de credibilitate prin care trec domnia sa şi partidul pe care îl conduce”, mai precizează Alina Gorghiu.

Un săptămânal ieşean a anunţat, marţi seară, că la miezul nopţii va publica un articol privind volumul ”Medierea - oxigen pentru o societatea modernă”, în care 20 de pagini ar fi preluate cuvânt cu cuvânt din diverse surse, iar mai multe paragrafe s-ar repeta, subliniind că ”un important lider politic” a coordonat realizarea cărţii. În anunţ nu se face referire la numele Alinei Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici